Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

"Meille on erityisen arvokasta se ymmärrys, mikä EMUlla on kasvuyrityksistä ja niiden tarpeista."

Kasvuyrityksen tilitoimisto
Gapps auttaa asiakkaitaan työskentelemään fiksummin tarjoamalla heille sopivimmat digitaaliset työkalut ja -tavat työnteon sujuvoittamiseksi. Gapps on tunnettu jo yli vuosikymmenen ajan Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona. EMUn ja Gappsin yhteinen historia on pitkä. Gapps on ollut EMUn asiakas yrityksen alkumetreiltä saakka ja kumppanuus on kasvanut samaa tahtia yritysten kanssa. Kumppanuus on ollut vastavuoroista, sillä EMUlla on jo pitkään ollut käytössään modernit Googlen työkalut, jotka on otettu Gappsin avulla käyttöön. Ovatpa yritykset olleet vuosien varrella myös ihan fyysisesti naapureita.

Gappsin talousjohtaja Juha Hannulabacka kertoo, että EMUlla laatu on korkealla ja EMUn tekemiseen voi luottaa – ja se jos mikä toimivassa yhteistyössä on tärkeää. “EMUlla on aivan nappipalvelut meidänkaltaiselle kasvavalle softafirmalle!” hehkuttaa Juha Hannulabacka ja jatkaa: “Meille on myös erityisen arvokasta se ymmärrys, mikä EMUlla on kasvuyrityksistä ja niiden tarpeista. EMUlta saa talouspalveluiden lisäksi apua myös laki- ja HR-asioissa, joten muita toimistoja ei tarvita.”

Lisäsiipiä henkilöstöhallintoon EMUlta

Yrityskulttuuri ja sen rakentaminen on ollut Gappsillä tärkeässä roolissa jo pitkään. Kilpailu osaavista tekijöistä “luovan softa-alan kasvuyrityksissä”, kuten Juha Gappsia osuvasti kuvaa, on kovaa ja kulttuurin merkitys kilpailussa korostuu. Siksi olikin selvää heidän Head of People&Culturen jäädessä vanhempainvapaalle, että tilalle on saatava joku ylläpitämään heidän hyvää HR-tekemistä. Gappsissa punnittiin eri vaihtoehtoja määräaikaisista sijaisista ulkoistettuun HR-kumppaniin, kunnes Juhan mieleen tuli EMUn Maija Toivola. Maija oli lopettelemassa työsarkaansa Gappsin talouspuolella ja Juha tiesi Maijan suunnitelmista siirtyä kehittämään itseään HR-osaajana. Juha halusi heidän HR:ään ennen muuta suoritusvarmuutta, ja sitä hän tiesi saavansa Maijalta.

Neuvotteluissa päästiin yhteisymmärrykseen ja Maija aloitti pian Gappsin Interim HR:nä. “Maija on ollut koko tämän ajan osa meidän organisaatiota, hän on esiintynyt niin ulos kuin sisäänpäin gappsilaisena. Se kuuluu meidän kulttuuriin”, kertoo Juha ja jatkaa: “Alkuperäisenä ajatuksena meillä oli, että haluamme jonkun, joka ylläpitää HR-tekemistä vuoden ajan. Maija kuitenkin ylitti odotukset!”

HR Interim ratkaisuksi HR-pulmiin

Nykyisin EMUn HR-konsulttina toimiva Maija Toivola ei säästele kehuja Gappsilla vietetystä vuoden mittaisesta HR Interim -rupeamastaan ja gappsilaisista: “Meidän kemiat todellakin kohtasivat. Minut otettiin Gappsilla vastaan yhtenä heistä, ei suinkaan ulkopuolisena konsulttina, ja se näkyi arjessa. Ehdin kiintyä vuodessa gappsilaisiin kovasti ja pääsin ainoana HR-henkilönä tekemään erittäin monipuolisia tehtäviä yrityksessä. Näin, että minun työpanostani arvostettiin”, kertaa Maija Gappsin aikaansa.

“Maija piti operatiivisen HR:n pyörät pyörimässä, mutta sen lisäksi rinnalle tuli yhä enemmän strategista ja kulttuurillista tekemistä. Maija pääsi aidosti syvälle meidän yrityksen identiteettiin, kehitti ja piti yllä kulttuuria yhdessä kanssamme. Uskon, että sen ansiosta myös meidän vakituisen Head of People&Culturen oli mukava palata takaisin vanhempainvapaaltaan”, kertoo Juha ja naurahtaa: “Emme olleet täysin myllänneet hänen pelikenttäänsä, mutta olimme silti saaneet vietyä kulttuuria mukavasti eteenpäin.” EMU hoitaa myös Gappsin palkanlaskennan ja Juha piti erittäin arvokkaana sitä, että heillä on ollut helppo ja suora yhteys Maijan kautta palkanlaskijaan. “Sen ansiosta olemme saaneet haluamaamme palvelua, nopeasti ja mutkattomasti ilman ylivuotoja”, kertaa Juha.

“Silloin kun yrityksellä ei ole omaa dedikoitua työntekijää HR-tehtäviin, kannattaa ottaa HR Interim vakavasti harkintaan,” neuvoo Juha ja jatkaa: “Ja vaikka oma HR-henkilö löytyisi talon sisältä, täsmäapua voi silti kaivata. Kulttuuri on voimavara ja kilpailuetu, siihen kannattaa panostaa jo varhaisessa vaiheessa. Kun ihminen kukoistaa yhteisössä, on mahdollista saavuttaa yhdessä upeita asioita!”

Ei pelkkä ulkopuolinen konsultti

EMUn ja Gappsin yhteinen historia kattaa Gappsin koko tähänastisen elinkaaren ja sen eri vaiheet. Kun Juhalta tiedustelee EMUn parhaita puolia, ei vastausta tarvitse kauaa odotella: “Kyllä se EMUn paras puoli on vaan se, että te ymmärrätte kohdeasiakasta. Olette itse käyneet jo saman kasvupolun pitkälle ja teillä on sopivasti startuphenkisyyttä.”

Sopivasti startuphenkinen

EMUn paras puoli on se, että te ymmärrätte kohdeasiakasta. Olette itse käyneet jo saman kasvupolun pitkälle ja teillä on sopivasti startuphenkisyyttä.

Juha Hannulabacka

CFO, Gapps Oy

Lue lisää asiakaskokemuksia

EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
tilitoimisto ruotsissa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist