Yrityksen elinkaari

Yrityksen elinkaareen mahtuu jos jonkinlaisia vaiheita. EMU auttaa sinua perustamisesta kasvuun, kansainvälistymiseen ja rahoitushakemuksiin. Toisaalta olemme tukenasi haastavissa tilanteissa ja liiketoiminnan lopettamisessa. Autamme myös yrityskauppojen onnistumisessa.

Pyydä tarjous
Yritys 3

Yrityksen perustaminen

Me EMUlla autamme sinua yhtiömuodon valitsemisessa, yrityksen rekisteröinnissä, verotukseen liittyvissä asioissa sekä asianmukaisen talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisessä. Voimme konsultoida myös liiketoimintasuunnitelman rakentamisessa ja lupa-asioissa.

Struktuuria kasvuun

Luodaan liiketoimintasi kasvulle struktuuri. Autamme niin työyhteisön pelisääntöjen muotoilussa, kannustinjärjestelmien rakentamisessa, yrityskulttuurin kehittämisessä kuin verosuunnittelussa, talouden analysoinnissa ja lakisääteisten velvotteiden täyttämisessä. EMU on itse kasvuyritys, joten osaamme asettua asemaasi.

Rahoitus yritykselle

Onko yritykselläsi rahoitussuunnitelma? Usein yritys tarvitsee monenlaista rahoitusta eri vaiheissa. EMU auttaa sinua eri rahoitushakemuksissa ja niihin liittyvässä raportoinnissa. Oli kyse sitten Business Finland -rahoituksista, oma tai vieras pääomasta, julkisesta rahoituksesta tai joukkorahoituksesta, kysy meiltä tukea prosessiin. Laitamme kokemuksemme likoon!

Haastavat tilanteet

Kamppaileeko yrityksesi kannattavuuden kanssa? Kilpailu on ehkäpä kiristynyt, hinnoittelupaineet kasvaneet kustannusten nousun myötä tai muut tekijät heikentävät tulosta. Ehkäpä olette muutosneuvottelujen edessä ja kaipaisitte läpivientiin asiantuntemusta. Myös työsuhteita koskevat työoikeudelliset kysymykset tai eri osapuolten kanssa solmitut sopimukset voivat aiheuttaa haastavia tilanteita. EMUn monipuolinen asiantuntijuus on käytössäsi!

Onnistuneet yrityskaupat

Yrityskaupat lähtevät liikkeelle yleensä suunnittelulla, jossa joko harkitaan ostokohteita tai puolestaan laitetaan oma yritys myyntikuntoon. DD-prosessi (Due Diligence) on yrityksen huolellinen läpikäynti, joka antaa rehellisen kuvan yrityksen nykytilasta. Kun saatuihin selvityksiin ollaan tyytyväisiä, edetään neuvotteluihin ja sopimuksiin. Myös rahoituskuviot ja yrityskulttuurien yhdistäminen nostavat päätään. EMU auttaa sinua onnistuneiden yrityskauppojen toteutumisessa!

Kansainvälinen yritys

Suunnitteletko liiketoimintasi kansainvälistymistä ja tarvisit apua hallinnolliseen prosessiin? Ehkäpä toimitte jo kansainvälisesti, mutta haluaisit paremman kokonaiskuvan konsernin tai eri toimintojen taloustilanteesta. EMUn toimipisteet löytyvät Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Verkostojemme kautta autamme sinua globaalisti. Kysy kansainväliseen liiketoimintaasi apua EMUlta!

Liiketoiminnan lopettaminen

Pohditko yritystoiminnan lopettamista tai vaihtoehtoja sille? Pohdintojen kanssa ei tarvitse jäädä yksin, uskallat sanoa ne ääneen EMUlle. Mietitään vaihtoehtoja, toteutustapoja, aikatauluja ja toimenpiteitä yhdessä. Myös sukupolvenvaihdokset, yhtiömuodon muuttamiset ja yrityksen arvonmääritykset kuuluvat palvelutarjontaamme. Autamme sinua verottajailmoituksissa, laskujen ja velkojen selvityksessä, varojen ja omaisuuden jakamisessa sekä lopettamisilmoituksessa ja rekisteristä poistamisessa.

Etsitkö jotain näistä?

Tilitoimiston vaihtaminen Yhtiöoikeus Yrityksen sopimukset Työoikeus Kannustinjärjestelmät Osakassopimus DD-prosessi (Due Diligence) Business Finland -rahoitus IFRS-tilinpäätös ja -raportointi IPO Readiness Osakassopimus

EMUlle yrityksen elinkaaren vaiheet ovat tuttua juttua

Jotkin yrityksen elinkaaren vaiheista saattavat tapahtua vain kerran yrityksen taipaleella. EMU kannattaa tällöin valita kumppaniksi, koska suurella todennäköisyydellä olemme tehneet saman monien yritysten kanssa ennen sinua ja pääset hyötymään kokemuksestamme ja asiantuntemuksestamme.

Toiset vaiheet taas puolestaan ovat toistuvia ja pitkäkestoisempia, jolloin niiden läpivienti vaatii suunnittelua, toimintamalleja, seurantaa ja jatkosuunnitelmia. Myös näissä tilanteissa on hyvä kääntyä EMUn ammattilaisten puoleen, sillä asioita ei tarvitse tehdä yksin. EMUsta saat tietotaitoa sekä hyvää seuraa liiketoimintasi taipaleelle.

4
4
Miksi ottaa EMU mukaan yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin?
 • saat kokemusta itsellesi uusiin tilanteisiin

  saat kokemusta itsellesi uusiin tilanteisiin

 • palvelumme skaalautuvat tarpeisiisi ja ne räätälöidään tapauskohtaisesti

  palvelumme skaalautuvat tarpeisiisi ja ne räätälöidään tapauskohtaisesti

 • tunnemme lainsäädännön ja hyvän hallintotavan

  tunnemme lainsäädännön ja hyvän hallintotavan

 • saavutat tavoitteesi helpommin ja paremmin

  saavutat tavoitteesi helpommin ja paremmin

Screenshot 2023-03-28 at 15.07.19
Juttele asiantuntijalle
Fredrik Widenäs

+358 40 738 7209
fredrik.widenas@emu.fi

Missä yrityksen elinkaaren vaiheessa liiketoimintasi on parhaillaan? Kuinka voisin auttaa?

Pyydä tarjous

Autamme sinut sujuvasti yrityksen elinkaaren vaihtelevien vaiheiden yli.

Pyydä tarjous

Tutustu asiakastarinoihimme

Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona

Gapps on kasvuyritys, joka on ulkoistanut taloushallinnon Tilitoimisto EMUlle. Lue Gappsin kokemuksia yhteistyöstä tilit…

The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist

Etsinnässä HYVÄ TILITOIMISTO? EMU on juuri oikea sinulle. Hyvä tilitoimisto ja aina asiakkaan asialla. Tutustumme mielel…

Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“

EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani. Kasvava yritys vaatii kumppanikseen samanhenkisen ketterän toimij…

Kulttuurikäsikirja konkretisoi Puro.earthin yrityskulttuurin vahvuudet
Kulttuurikäsikirja konkretisoi Puro.earthin yrityskulttuurin vahvuudet

Kulttuurikäsikirja on erinomainen apuväline kasvaville yrityksille, joille kulttuuri ja sen kehittäminen on tärkeää.

Katso kaikki
gapps-1

EMUn paras puoli on se, että te ymmärrätte kohdeasiakasta. Olette itse käyneet jo saman kasvupolun pitkälle ja teillä on sopivasti startup-henkisyyttä.

Juha Hannulabacka
CFO, Gapps