Äänneloikan ja EMUn yhteinen visio on muuttaa maailmaa

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

Taloushallinnon palveluiden lisäksi EMU on mm. konsultoinut Äänneloikkaa HR-asioissa, ollut tekemässä optio-ohjelmaa ja auttanut rahoituskuvioissa.

“Meidän visiomme on, että jokaisella suomalaisella lapsella on mahdollisuus päästä puheterapeutille odottamatta ja juuri oikeaan aikaan”, kertoo Äänneloikka Oy:n toimitusjohtaja Katja Koski. Jos lapsen puheenkehityksen häiriöihin päästään puuttumaan tarpeeksi varhaisessa vaiheessa jo ennen kouluikää, ovat vaikutukset valtavia.

Peruutetaan muutamia vuosia taaksepäin vuoteen 2014, jolloin Katja Koski pohti mitä valtavan puheterapeuttipulan hyväksi voisi tehdä. Hän pyöritteli mielessään ideaa verkkoalustasta, jonka avulla voitaisiin korjata ainakin helpoimmat puheterapiassa käsiteltävät asiat. Tätä ajatusta Katja lähti jalostamaan yhdessä kumppaniensa kanssa ja lopputuloksena he veivät puheterapiapalvelut verkkoon.

Perinteisellä mallilla toteutettuna puheterapeutti pystyy hoitamaan päivän aikana noin 4-5 asiakasta ja niihin liittyvät raportoinnit sekä tulevien istuntojen suunnittelut. Äänneloikan mallissa, tarjottaessa puheterapiaa netin yli, yksi puheterapeutti pystyy auttamaan päivän aikana jopa 20–40 lasta. Kirjauksiin ja lausuntoihin on tehty valmiit pohjat, mikä nopeuttaa ja helpottaa puheterapeutin työtä.

Äänneloikka vei puheterapeutit nettiin ja poisti heidän työstään aika- ja paikkariippuvuuden. Samalla työn tuottavuutta nostettiin merkittävästi, jopa 10-kertaiseksi. Puheterapiasta valtaosan tekevät kuntien palveluksessa olevat puheterapeutit, mutta valtakunnallisesti tarkasteltuna puheterapeuttien palveluiden saatavuus ei kuitenkaan ole jakaantunut tasaisesti, vaan useiden kuntien on vaikea saada palkattua puheterapeutteja. Tässä Äänneloikan etä- ja nettiterapiatoteutukset tulevat apuun, ja puheterapiapalvelut yltävät läpi Suomen.

Aluksi asiakkaiden suhtautuminen netissä toimivaan puheterapiapalveluun oli varautunutta. Hyvien tuloksien myötä uudella tavalla toteutetun terapiapalvelun vastaanotto asiakkaiden keskuudessa on ollut kuitenkin äärimmäisen positiivista.

Toki, niin puheterapeutit kuin asiakkaatkin arvostavat aitoja ihmiskontakteja, eikä kaikkea haluta hoitaa netin yli; ratkaisuksi lähiterapiaan Katja on jo perustanut eri puolille Suomea kolme terapiakeskusta.

Tuottavuusloikka puheterapiapalveluissa

Äänneloikan bisneksen suhteen Katjalla on selkeät tavoitteet – he haluavat luoda mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen mahdollisimman tehokkaasti ja samalla kasvaa. Katja muistelee lämpimästi ja kiitollisena aiempaa taloushallinnon kumppaniaan, jonka kanssa Katja kuitenkin totesi Äänneloikan kasvaneen heidän tarjoamiensa palveluiden yli. Kasvun myötä siirtyminen kokonaan sähköiseen taloushallintoon tuli Äänneloikassa ajankohtaiseksi, lisäksi kaivattiin tarkempaa raportointia ja business controller -apuja liiketoiminnan ohjaamiseen.

“Yrittäjät tarvitsevat rinnalleen ja tuekseen kokeneen kumppanin, jotta kaikkea ei tarvitse itse kantapään kautta opetella”, Katja kommentoi. Esimerkiksi business controller -tyyppistä osaamista kannattaa hänen mielestä ehdottomasti ostaa muualta, jotta oma aika säästyy siihen tärkeimpään – oman bisneksen kehittämiseen ja siinä tarvittavien taitojen vahvistamiseen.

Uusi kumppani Äänneloikalle valikoitui “tilitoimistoshoppailun” kautta. Katja kävi tutustumassa eri tilitoimistoihin henkilökohtaisesti ja etsi kumppanikseen toimijaa, jolle voisi uskoa yrityksensä ja kasvunsa. Hänellä oli monta hyvää vaihtoehtoa, joista valita.

“EMU valikoitui kumppaniksi, koska huomasin että meillä on hyvin samanlaiset arvot. Meillä Äänneloikalla on kantavana ajatuksena se, että ihminen, joka tulee meille töihin ei ole vain jonkin koneiston osa, vaan yksilö, joka saa kasvaa siihen suuntaan mihin itse haluaa. Näin että EMUlla on samansuuntaiset ajatukset“, Katja kertoo. “Lisäksi EMUlla on todella kattavat kasvuyrityspalvelut, joista on varsinkin juuri nyt voimakkaan kasvun aikana valtavasti hyötyä”, hän jatkaa.

EMU on saanut olla mahdollistamassa Äänneloikan upeaa kasvua monessa eri roolissa. Taloushallinnon palveluiden lisäksi EMU on mm. konsultoinut Äänneloikkaa HR-asioissa, ollut tekemässä optio-ohjelmaa ja auttanut rahoituskuvioissa. Myös uudentyyppisen palvelun hinnoittelun ja ansaintalogiikan pohtimisessa EMUsta on ollut Äänneloikalle suuri apu.

Taloushallinnon kumppani, joka jakaa samat arvot

Katjan oma kirjanpitäjä Helena Hovi saa Katjalta kiitosta osakseen. “Helenan kanssa yhteistyö on erittäin hyvää ja sujuvaa. Jos meillä on jokin ongelma, soitan Helenalle ja asiat ratkeavat. Arvostan että homma toimii nopeasti, eikä vastauksia tarvitse jäädä odottelemaan pitkäksi aikaa.”

Katjan kohdatessa monimutkaisempia ongelmia, Helena on konsultoinut EMUn muita asiantuntijoita sisäisesti ja palannut valmiin ehdotuksen kanssa Katjalle. “Siitä tulee hyvä mieli, tulee oikeasti olo että minusta huolehditaan!” Katja myhäilee tyytyväisenä. Asiakassuhde toimii molempiin suuntiin, sillä Helena kommentoi työskentelyä Katjan kanssa näin: “Katja on tosi ihana, aivan mahtava tyyppi! On ilo tehdä hänen kanssaan töitä!”

Kommunikointi sujuu kirjanpitäjän kanssa erityisen näppärästi Slack-pikaviestintäsovelluksella, joka on käytössä Äänneloikassa muutoinkin. Viestintä on kaikin puolin helppoa ja mutkatonta, ja se jos mikä helpottaa taloushallinnon kumppanin kanssa toimimista.

Kokonaisvaltaista asiakkaasta huolehtimista

Uusimman loikan Katja teki vahvistamalla hallitusta. Äänneloikka on kasvamassa vauhdilla, uudet haasteet odottavat ja mahdollisuudet kansainvälisellä areenalla ovat suuret. Katja ymmärsi, että toimiva hallitus on kasvuyritykselle ja sen usein nuorelle tiimille valtava voimavara sekä yksi menestyvän yrityksen kulmakivistä. Katja valitsi huhtikuun alussa Äänneloikan hallituksen puheenjohtajaksi ja henkilökohtaiseksi sparraajakseen EMUnkin hallitusta vetävän Jouni Karvon. Katja ja Jouni ovat käynnistäneet intensiivisen työskentelyn Äänneloikan seuraavan kasvuvaiheen mahdollistamiseksi. Viikottaiset keskustelut ja sparraukset ovat jo nyt avanneet Katjalle näköalaa liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Sen lisäksi ne ovat antaneet hänelle mahdollisuuden pallotella ideoita ja näkemyksiään kokeneen ammattilaisen kanssa.

Seuraavaksi Äänneloikalla on suunnitelmissa valloittaa Suomen lisäksi kansainvälisiä markkinoita. Siinäkin EMU pystyy onneksi olemaan avuksi. “Suosittelen EMUa lämpimästi. Olemme saaneet heiltä niin paljon apua, etten tiedä miten ikinä voin kiittää Helenaa, Samulia, Jounia ja kaikkia muita meitä auttaneita emulaisia!”

Kohti uusia haasteita, voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä

Suosittelen EMUa lämpimästi. Olemme saaneet heiltä niin paljon apua, etten tiedä miten ikinä voin kiittää Helenaa, Samulia, Jounia ja kaikkia muita meitä auttaneita emulaisia!

Katja Koski

CEO, Äänneloikka

Lue lisää asiakaskokemuksia

EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
tilitoimisto ruotsissa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist