The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

“Ravintola-alan sarjayrittäjänä en voi antaa muuta kuin kehuja EMUlle pitkään jatkuneesta ja hyvin tehdystä yhteistyöstä."

Ravintola-alan sarjayrittäjä Turo Kotajärven mukaan yrittäjyydessä parasta ovat oman itsensä toteuttaminen sekä mahdollisuus vaikuttaa arjen rytmiin ja aikatauluihin. Laadukkuus, nuorekkuus ja rentous ovat elementtejä, joiden Turo haluaa kuvaavan omia ravintoloitaan: “Asiat pyritään tekemään ajan henkeen sopivasti. Trendien perässä ei juosta, mutta niitä seurataan aktiivisesti mm. somen kautta ja matkustelu avartaa omia näkemyksiä myös kivasti”.

Turo on päässyt seuraamaan yrittäjyyttä ja ravintola-alaa jo pienestä pitäen vanhempiensa esimerkin kautta. “Ravintoloissa päivät ovat vaihtelevia ja yleisesti ala elää jatkuvassa muutoksessa, mikä tekee työstä mielekästä ja ihan oman maailmansa. Emme halua tehdä töitä kivet kengissä, vaan hyvällä fiiliksellä”, kuvaa Turo.

Hyvä tilitoimisto, sellainen sen olla pitää!

EMU tuli mukaan kuvioihin heti yrittäjyyden alkutaipaleella yhtiökumppanin kaverin suosituksesta. Ensimmäinen perustettu yritys oli The Firm Helsinki Oy. Sittemmin toiminta on laajentunut ja rinnalle on perustettu myös Karl Michael & Sons Oy sekä Aika moist Oy. EMU hoitaa ravintoloiden kirjanpidon, noin 30 työntekijän palkanlaskennan sekä toimii tarvittaessa lakitukena yrityksille.

Turolle EMU on ollut looginen tilitoimistovalinta yritysten lukumäärän kasvaessa ja hän kokee, että yhteistyö on ollut erittäin hyvää, vaikka yrittäjyys itse haastaakin välillä: “EMU on tukenut ylämäkien ja alamäkien aikana loistavasti. Pandemia ja ikävästi sattunut vesivahinko ovat verottaneet osaltaan tekemistämme. Olen kaiken keskellä aina saanut EMUsta tukea. Viestin laittamista ei tarvitse miettiä, vaan tuttuihin tekijöihin on helppo olla yhteydessä”.

EMUn tekeminen skaalautuu ravintola-bisneksen kasvuun

Procountor on digitaalinen taloushallintojärjestelmä, jota asiakkaat yhteiskäyttävät EMUn kanssa. EMUn taloushallinnon ammattilaiset hoitavat järjestelmällä asiakasyrityksen taloushallinnon, mutta asiakas pääse myös itse kirjautumaan järjestelmään ja käyttämään sieltä tarpeellisia osa-alueita.

“Procountoria käytän itse päivittäin”, sanoo Turo ja jatkaa: “Järjestelmää on tosi helppo käyttää. Hoidan sillä näppärästi esimerkiksi laskujen tarkastusta, hyväksyntää ja muodostan itse laskuja. Olen tosi tyytyväinen EMUn tarjoamaan ratkaisuun. Erittäin miellyttävä työkalu”.

Procountor helpottaa taloushallinnon asioiden hoitamista

Yhteistyö EMUn kanssa mahdollistaa sen, että Turo saa keskittää oman aikansa päivittäisen toiminnan pyörittämiseen, kehittämiseen ja uusien projektien suunnitteluun. Hyvän tilitoimiston tunnusmerkkinä Turo pitää sitä, että taustalla tehdään varmasti EMUn puolelta paljon myös sellaista työtä, jota ei asiakas näekään: “Me saatamme itse olla joskus vähän huithapeleita taloushallinnon kanssa, joten on upeaa, että EMU pitää homman kasassa ja huolehtii siitä, että kaikki menee ns. “by the book”. Yksi parhaista asioista on se, miten hyvin EMUlta muistutellaan asiakasta ja tieto tarvittavista asioista tulee hyvissä ajoin meille. Meidän ei tarvitse stressata siitä puolesta. Saamme olla huoleti ja tiedämme, että verot maksetaan oikein ja taloushallinnon puolella ei tule ikäviä yllätyksiä. EMUn kanssa on myös hedelmällistä palaveerata, kun aina saadaan vinkkejä omaan toimintaamme.”

Turo nostaa vinkiksi kaikille ravintola-alan yrittäjyyttä pohtiville, että edelleen taloushallinto on isoimpia asioita, joka pitää heti alussa laittaa kuntoon. “Valitsisin yhä EMUn. Joka kuukausi soitellaan ja tarjotaan kilpailevia yrityksiä, mutta ei ole ollut tarvetta vaihtaa. Homma on mennyt niin hyvin”, suosittelee Turo.

Yhteistyön sujuvuudesta komppaa EMUn puolelta kirjanpitoa hoitava Iina, joka on ollut Turon yritysten matkassa mukana jo pitkään: “Ekan ravintolan kirjanpitoa olen tehnyt siitä asti kun EMUlla työurani aloitin muutamia vuosia sitten, joten Turo on pitkäaikaisimpia asiakkaitani! On ollut upeaa nähdä, miten Turon ja tiimin kova työ tuottaa tulosta ja uusia ravintoloita avautuu. Jopa vaikea pandemiavuodet selätettiin mielettömän hyvin, ei voi kuin nostaa hattua. Yhteistyö on ollut tosi antoisaa, kun olemme toisiimme matalalla kynnyksellä yhteydessä. Palaverit pidetään aina facetoface ja on ihanaa nähdä osaavaa ja innostunutta porukkaa livenä. Aivan mahtava meno!”

“EMUssa puhuttelevinta on heti alusta asti ollut sama halu laadukkuuteen, nuorekkuuteen ja rentouteen tekemisessä. Eiköhän tällä jatketa!”, päättää Turo. 

image-3-2000x1369

Taloushallinto on iso kokonaisuus, jonka pitää olla kunnossa

Ravintola-alan sarjayrittäjänä en voi antaa muuta kuin kehuja EMUlle pitkään jatkuneesta ja hyvin tehdystä yhteistyöstä. Yhteistyö EMUn kanssa on joustavaa, täsmällistä, rentoa ja asiantuntevaa.

Turo Kotajärvi

Ravintola-alan sarjayrittäjä

Lue lisää asiakaskokemuksia

Konditoria pH7 haluaa tehdä hyvää: Luvassa makuelämyksiä ja järkevää kasvua
tilitoimisto konditoria
Konditoria pH7 haluaa tehdä hyvää: Luvassa makuelämyksiä ja järkevää kasvua
EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
tilitoimisto ruotsissa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona