Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

"Kasvava yritys vaatii kumppanikseen samanhenkisen ketterän toimijan."

Avoset Oy on kotimainen vuonna 2010 perustettu Atlassian-tuotteisiin keskittyvä perheyritys. Poikkeuksellisen Avosetista tekee se, että he ovat keskittyneet ainoastaan Atlassianin tuotteisiin ja auttavat asiakkaitaan ottamaan täyden hyödyn irti näistä tuotteista. Perheyrityksessä tehtiin vuonna 2017 vahdinvaihto, kun Tuomas Saranen otti toimitusjohtajan pestin isältään hoidettavaksi. Samaan aikaan yritystä alettiin määrätietoisesti kasvattamaan.

“Meillä oli jo aiemmin käytössä samantyyppistä palvelua, mitä EMU tarjoaa. Silloinen kumppanimme ei kuitenkaan pystynyt tarjoamaan meille kaikkea mitä kasvava yritys kaipaa, eikä varsinkaan EMUlle tyypillisellä ketteryydellä, joten kumppanin vaihto tuli ajankohtaiseksi”, kertaa Avosetin toimitusjohtaja Tuomas Saranen EMUn ja Avosetin alkutaivalta. Avosetilla on parhaillaan noin viitisentoista työntekijää ja EMUn Head of People and Culture Services Tiina Lönn on ollut kumppanuuden alusta asti Avosetilla HR Interim -roolissa. HR-palveluiden lisäksi EMU hoitaa Avosetin kirjanpidon ja palkanlaskennan ja sen lisäksi Avoset on hyödyntänyt EMUn osaamista myös talousjohtamisen ja lakipalveluiden osalta. “Käytännössä hyödynnämme EMUn kaikkia palveluita monipuolisesti”, summaa Tuomas.

Siirtyminen EMUn palveluiden pariin sujui Tuomaksen mielestä mallikkaasti. Monella muulla toimijalla käyttöönoton viestintä hoidetaan puhelimella ja sähköpostilla, mutta EMUlla käytössä oleva tiketöintijärjestelmä lisäsi läpinäkyvyyttä asiakkaan suuntaan ja paransi viestintää merkittävästi. “Olin aidosti ja positiivisesti yllättynyt, kun näin miten tarkkaan mietityt prosessit EMUlla oli käyttöönottovaiheeseen rakennettu. Asiakkaan näkökulmasta se teki käyttöönotosta erityisen sujuvaa”, kertoo Tuomas.

Kasvava yritys kaipaa kumppanikseen ketterän toimijan

EMU on auttanut ja tukenut Avosetin kasvua monellakin saralla. Jotta kasvu on ylipäätään ollut mahdollista, laitettiin talous- ja henkilöstöhallinnon perustukset alkutöikseen kuntoon. HR:n puolella se tarkoitti mm. lakisääteisten velvoitteiden huomioimista, joita henkilöstön kasvun myötä väistämättä tulee. Lisäksi EMU on auttanut Avosetia rekrytoinnissa, ja uusien työntekijöiden onboardaus on hiottu tukemaan Avosetin avointa kulttuuria ja toivottamaan työntekijät lämpimästi tervetulleiksi. Nyt kun myös talouspuolen prosessit ovat kunnossa ja tekeminen EMUn avustuksella on kaikin puolin laadukasta, on Avosetin mahdollista kasvaa tällä setupilla Tuomaksen mukaan vaikka tuplakokoiseksi.

"EMUn avulla olemme saaneet vietyä sekä omaa osaamistamme että koko yrityksen talous- ja HR-prosesseja eteenpäin”, kertoo Tuomas ja jatkaa: “Nyt kuluvana vuonna pystymme siirtymään yhteistyössämme ns. arkisempaan rooliin eli hoidetaan yhdessä jokapäiväisiä asioita ja kasvetaan siinä sivussa. Kun henkilöstömäärä ylittää 20 työntekijän rajan, täytyy asioita jälleen kehittää eteenpäin nykyisestä.”

Kasvun edellytykset kuntoon EMUn avulla

“Yhteistyö Avosetin koko henkilöstön ja Tuomaksen kanssa on luottamuksellista. Meidän yhteistyö on yhdessä kehittämistä, juuri sitä mitä HR parhaimmillaan mielestäni on”, kertoo EMUn Tiina hyvin sujuvasta yhteistyöstä henkilöstöhallinnon osalta. Luottamus on selkeästi molemminpuolista, sillä Tiina toimii Avosetin johtoryhmässä HR:n edustajana. Hyvän yhteistyön apuna on varmasti ollut myös Avosetin ja EMUn samantyyppiset yrityskulttuurit. Luottamuksellisuutta ja avoimuutta arvostetaan, ja toisia kunnioitetaan.

Luottamuksellista yhteistyötä

EMUssa parasta Tuomaksen mukaan on se, että asiat vain tapahtuvat ja hän voi luottaa siihen, että taloudenpito ja HR-työt hoituvat laadukkaasti. “Itse asiassa kirjanpito hoituu paljon ketterämmin kuin mihin olemme tottuneet – kirjanpito valmistuu viikkoa aiemmin kuin ennen”, Tuomas hehkuttaa.

EMUa kumppanina Tuomas suosittelee erityisesti kasvaville yrityksille. Avosetilla tarve ulkoistetulle HR-henkilölle sekä taloussparraukselle heräsi kun työntekijöitä oli reilu kymmenkunta. Oman HR-henkilön palkkaamiseen ei tuossa kohtaa oltu vielä valmiita, vaan Interim HR oli paras ratkaisu. “Vaikka jossain kasvun vaiheessa palkkaisimmekin Avosetille HR-henkilön, EMUn HR-tiimi voisi olla hänenkin taustatukena”, Tuomas pohtii.

“EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani. Kasvava yritys vaatii kumppanikseen samanhenkisen ketterän toimijan – olemme täydellinen match”, naurahtaa Tuomas.

EMUn myötä kirjanpito valmis viikkoa totuttua aiemmin

Kirjanpito hoituu paljon ketterämmin kuin mihin olemme tottuneet – kirjanpito valmistuu viikkoa aiemmin kuin ennen!

Tuomas Saranen

CEO, Avoset

Lue lisää asiakaskokemuksia

EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
tilitoimisto ruotsissa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“