EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

EMU tarjoaa Rajala Pro Shopille kirjanpito- ja palkanlaskentapalvelut Ruotsissa sekä tuo asiantuntemusta ERP-järjestelmän käyttöön.

tilitoimisto Ruotsi

Perheyritys Osk. Rajala Oy, tuttavallisemmin Rajala Pro Shop, perustettiin yli sata vuotta sitten, jo vuonna 1919. Valokuvaaja ja kauppias Oskari Rajala ajoi moottoripyörällään ympäri Suomea kuvaamassa kirkkoja. Kirkkokuvista tehtiin postikortteja ja niitä myyntiin paikallisille kauppiaille, jotka edelleen kauppasivat ne matkailijoille. Sittemmin toiminta laajeni luokkakuvaukseen ja valokuvaustarvikkeiden myyntiin. Kokeiltiinpa Rajala Pro Shopilla myös Suomessa tapahtuvaa kameroiden valmistusta omassa kameratehtaassa. Tehdastoiminta lakkasi kuitenkin Suomen sotiin, sillä osien saanti ulkomailta vaikeutui merkittävästi. Yritys vakiinnutti asemansa valokuvaukseen liittyvien tuotteiden jälleenmyyjänä.

Tänä päivänä Rajala Pro Shopin kivijalkaliikkeitä löytää Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Espoosta, Oulusta ja Ruotsista Tukholmasta. Lisäksi yrityksen verkkokauppa palvelee asiakkaita valtakunnallisesti. Tällä hetkellä Rajala Pro Shopia pyörittää neljäs sukupolvi viidennen sukupolven osallistuessa toimintaan osaltaan. Valokuvauksen merkitys on kasvanut osaksi ihmisten työtä, vapaa-aikaa ja identiteettiä. Ehkäpä yritys tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kuin Oskari Rajala olisi voinut 100 vuotta sitten kuvitellakaan. Tulevaisuudensuunnitelmista paljastettakoon, että yrityksen on tarkoitus pyöriä vielä ainakin toiset 100 vuotta!

Kun Rajala Pro Shop oli jalkautunut Suomen suurimmille paikkakunnille ja palveluita tarjottiin valtakunnallisesti, lähti kasvuhakuinen yritys kokeilemaan Ruotsin markkinoita. “Yritysostojen kautta tapahtunut kansainvälistyminen oli mielenkiintoinen kokemus. Vaikka Ruotsi on naapurimaa, toi sinne lähteminen haasteita ratkaistavaksi. Ruotsissa on oma lainsäädäntönsä, kieli ja valuutta. Mutta haasteitahan on kiva välillä päästä ratkomaan!” naurahtaa Rajala Pro Shopin 4. sukupolven edustaja ja toimitusjohtaja Jorma Helminen.

Rajala Pro Shop etsi Ruotsissa Visma.net ERP -järjestelmän osaajaa, että myös Ruotsin liiketoiminta voitaisiin integroida jo tähän Suomessa käytettyyn järjestelmään. Visma.net ERP -asiantuntemusta löytyi EMUlta ja samalla selvisi, että EMU tarjoaa tilitoimistopalveluita Pohjoismaissa. “EMU tuntui siinä kohtaa loogiselta valinnalta niin Ruotsin järjestelmäintegraatiokumppaniksi kuin tilitoimistoksi”, kertoo Helminen.

Rohkeasti Suomen rajojen yli Ruotsiin

“Visma.net ERP on meille sopiva järjestelmä. On hienoa, että pystymme näkemään sekä Suomen että Ruotsin toimipisteiden kirjanpidon reaaliaikaisesti samasta järjestelmästä. EMU on nykyaikainen ja aidosti sähköinen tilitoimisto”, kuvaa Helminen ja jatkaa: “EMU hoitaa meillä myös Ruotsin palkanlaskennan. Palkat maksetaan oikein ja ajallaan. Palkkapalvelu on toiminut hyvin”.

Tunne hyvin sujuvasta yhteistyöstä EMUn ja Rajala Pro Shopin välillä on molemminpuolinen. EMUn Nordic-tiimissä työskentelevä Ranja onkin sitä mieltä, että nykyisessä globalisoituneessa liiketoimintaympäristössä on yleistä, että yritykset tekevät yhteistyötä asiakkaiden kanssa kansallisten rajojen yli. “Yhteistyömme on hyvä esimerkki siitä, miten positiivisuus ja yhteiset tavoitteet voivat voittaa kielelliset ja kulttuuriset erot”, iloitsee Ranja.

“Näen, että EMUn yli maarajojen toimivasta Nordic-tiimistä on yleisesti ottaen varmasti hyötyä yrityksille, joilla on toimintaa Ruotsissa, Suomessa ja/tai Norjassa. Haasteet ratkotaan yhdessä. Varmasti EMUlla asiantuntijat ovat selvitelleet yrityksellemme myös paljon asioita, jotka eivät välttämättä näy meille asiakkaille muuta kuin toimivana palveluna. EMUlaiset ovat hakeneet itse proaktiivisesti ratkaisuja ja tämä on helpottanut asioita sitten meidän päässä. Voin suositella EMUn Nordic-palveluita”, päättää Helminen.

EMUn kirjanpitopalvelut ja palkanlaskenta hoituvat ammattitaidolla

EMUn kirjanpito- ja palkanlaskentapalvelut toimivat luotettavasti Ruotsissa. Kansainvälinen yritystoiminta on meille helpompaa osaavan ja paikallisen kumppanin kanssa! EMUn nykyaikainen järjestelmäosaaminen on ollut meille kullanarvoista.

160818EP 014r-1-1
Jorma Helminen

CEO, Rajala Pro Shop

Lue lisää asiakaskokemuksia

EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
tilitoimisto ruotsissa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“