Kela korvaa työnantajalle noin puolet työterveyshuollon kustannuksista

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

Ehkäisevän työterveydenhuollon järjestäminen on lakisääteistä kaikille työ- tai virkasuhteessa oleville työntekijöille. Laki koskee myös ulkomaalaisia työnantajia tai työantajia toimivia yksityishenkilöitä, vaikka palkkalistoilla olisi vain yksi työntekijä. Yrittäjän työterveyshuollon järjestäminen on vapaaehtoista.

 

Työterveyshuoltopalvelut muodostuvat pakollisesta ja vapaaehtoisesta osasta. Työterveyshuollon sopimuksen tulee olla samanlainen koko henkilöstölle eli kaikilla tulee olla saatavilla samat palvelut riippumatta siitä, onko työntekijä vakituisessa tai määräaikaisessa osa-aikaisessa työsuhteessa. Lakisääteinen työterveyshuolto sisältää mm. työpaikkaselvityksen laatimisen, työhön liittyvät terveystarkastukset, työkyvyn tukeminen ja sairauksien tai oireiden selvittelyn, jos niillä on yhteys työhön. On yrittäjästä kiinni, haluaako hän tarjota lakisääteistä työterveyshuoltoa laajemman terveydenhuollon.

Työterveyshuollon järjestäminen on lakisääteistä

Yrittäjän etu on hyvinvoiva ja terve työntekijä. Moni yrittäjä päätyykin järjestämään lakisääteisen työterveyshuoltoa laajemmat palvelut, sillä hyvä terveyshuolto on erinomainen työsuhde-etu työpaikalla. Laaja työterveyshuolto on myös työntekijöille verovapaa etu, niin kauan kun se on tavanomaista ja kohtuullista. Laajempaan pakettiin voi mm. kuulua mm. laboratorio- ja kuvantamispalveluita, erikoislääkärin konsultaatioita tai rokotuksia. Järjestämällä lakisääteistä työterveyshuoltoa laajemmat palvelut viestit työntekijöillesi haluavasi pitää heistä hyvää huolta.

Mikäli olet etsimässä palveluntarjoajaa työterveyshuollon järjestämiseen, voit hankkia työterveyshuollon palvelut:
• hyvinvointialueelta
• yksityiseltä tai työterveyshuollon palveluntuottajalta (esim. lääkäriasemalta)
• omalta työterveysasemalta tai yhteiseltä työterveysasemalta toisten työnantajien kanssa

Laaja työterveyshuolto on hyvä työsuhde-etu

Kela korvaa osan työterveyshuollosta aiheutuvista kustannuksista tilikausittain. Ehkäisevän työterveyshuollon korvaus on 60 % ja sairaanhoidon 50 % hyväksytyistä kustannuksista. Korvaus on kuitenkin maksimissaan laskennallisen enimmäismäärän mukainen. Lisätietoa korvauksen määrästä löydät Kelan sivuilta.

Työnantajan tulee hakea korvausta Kelalta 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, eli jos yrityksesi tilikausi on päättynyt 31.12., tulee korvaushakemus lähettää Kelaan viimeistään 30.6. mennessä.

Korvaukset pohjautuvat aina voimassa olevaan työterveydenhuoltosopimukseen, työpaikkaselvitykseen sekä työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan. Kelalta voit saada korvausta lakisääteisestä ehkäisevästä työterveyshuollosta sekä vapaaehtoisesta yleislääkäritasoisesta sairaanhoidosta. Lue lisää korvattavista työterveyshuollon kustannuksista Kelan verkkosivulta.

Korvaushakemuksen pystyy tekemään Kelan verkkopalvelussa tai paperilomakkeella. EMUn palkka-asiantuntija on asiakkaidemme apuna myös työterveyshuollon korvaushakemuksen tekemisessä. Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulle tulee työterveyshuollon korvauksiin liittyviä kysymyksiä.

Kela korvaa osan työterveyshuollosta

Ota yhteyttä

Palkka-asiantuntija auttaa työterveyshuollon korvaushakemuksen lähettämisessä. 

Screenshot 2023-03-28 at 15.07.19
Juttele asiantuntijalle

Fredrik Widenas

+358 40 738 7209
fredrik.widenas@emu.fi

Pyydä tarjous

Kerro meille tarpeitasi ja olemme sinuun
yhteydessä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

Lue lisää asiakaskokemuksia

Erilaiset yksilöt, monimuotoiset asiakassolut, voittava asiakaskokemus
tyoyhteiso disc
Erilaiset yksilöt, monimuotoiset asiakassolut, voittava asiakaskokemus
Mitä on laadukas palkanlaskenta?
palkanlaskennan ulkoistus
Mitä on laadukas palkanlaskenta?
Automaatiot kirjanpidossa ja talousjohtamisessa: “What’s it in to me?”, kysyi tilitoimiston asiakas
automaatiot kirjanpidossa
Automaatiot kirjanpidossa ja talousjohtamisessa: “What’s it in to me?”, kysyi tilitoimiston asiakas
Yrityksen valuaatio: Kuinka yrityksen arvo määritetään?
yrityksen valuaatio
Yrityksen valuaatio: Kuinka yrityksen arvo määritetään?