Smooth it Oy:n perustaja Irina Nurmi suosittelee EMUa kasvuyrityksille

EMU Growth Partners
Kirjoittaja
EMU Growth Partners

Smooth it Oy:n perustaja Irina Nurmi suosittelee EMUa kasvuyrityksille – sellaisille, jotka kaipaavat tukea muuhunkin kuin peruskirjanpitoon.

Intohimo, vapaus ja oman käden jälki. Ne ovat asioita, joita Smooth it Oy:n perustaja Irina Nurmi arvostaa eniten yrittäjyydessä. “Aluksihan Smooth it oli vain hauska kouluprojekti, mutta kun näkee Smooth itin kaupoissa ympäri Suomea, uskaltaa itselleenkin myöntää että elän unelmaani”, kertoo Irina. Irina on saanut myös julkista tunnustusta yrittäjyydestä, sillä hänet valittiin vuonna 2021 Varsinais-Suomen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Valtakunnallisessa kilpailussa hän saavutti upean kolmannen sijan 400 yrityksen joukosta.

Smooth it syntyi alunperin kahden markkinointiopiskelijan ideasta tarjota terveellisiä välipaloja ruokakaupan asiakkaille kauppareissun lomassa. Opiskelijakaksikko jalosti ideaa yrittäjyyskurssilla ja Smooth itin avajaisia juhlittiin vuonna 2015 Kupittaan K-Citymarketissa. Smooth it oli Suomen ensimmäinen shop-in-shop -yritys ja on siitä lähtien toiminut suunnannäyttäjänä Suomen shop-in-shop -kulttuurille.

Nyt Smooth itillä on reilu 30 kauppaa ympäri Suomea, mutta Irinan sanoin “se on vasta alkua”. Smooth itin tavoitteena on olla edelläkävijä premium-välipaloissa.

Aluksi Irina ajatteli Smooth itin olevan “söpö pieni firma Kupittaalla ilman sen kummempia tavoitteita”. Irina kuitenkin innostui asiakkaiden ylistävistä palautteista ja koko yrittäjyydestä niin, että päätti panostaa yritystoimintaan tosissaan. Kauppiaat osoittivat kiinnostusta heidän shop-in-shop -välipalakonseptille ja vuonna 2019 Irina laittoi yritystoiminnassaan kaasun pohjaan ja siitä alkoi jäätävä kasvu.

Vauhdin kasvaessa Irina huomasi kaipaavansa yrityksen kasvua – ja häntä itseään yrittäjänä – tukevaa tilitoimistoa kumppaniksi. Hänen kriteereinään oli mm. se, ettei taloushallinnon kumppani ylenkatsoisi hänen ikäänsä tai sitä, ettei hän välttämättä ymmärrä jokaista talouden kiemuraa. Irina sai yrittäjätutuiltaan muutamia suosituksia tilitoimistoista, ja lopulta EMU valikoitui kumppaniksi, sillä EMUn palveluote tuntui Irinasta henkilökohtaiselta. Irina on käyttänyt EMUn palveluita monipuolisesti kasvun tukena. EMU hoitaa mm. Smooth itin kirjanpidon ja palkanlaskennan ja myös EMUn lakipalvelut ovat olleet heidän apunaan.

Nälkä kasvaa syödessä

Irinalta satelee kiitoksia heidän kirjanpitäjälleen Anni Ryypölle: “Hassua kyllä, mutta musta tuntuu että Anni olisi enemmän kuin vaan meidän kirjanpitäjä, Anni tuntuu kaverilta. Vaikka me ei olla nähty kuin ruudun läpi, meidän välille on muodostunut yhteys. Anni osaa puhua luvuista niin, että yrittäjä ymmärtää. Annin kanssa kommunikointi on rentoa ja toimivaa – hänet saa aina kiinni ja saan kysyä häneltä vaikka kuinka tyhmiä kysymyksiä! Oikeastaan, pystyn puhumaan aivan kaikesta Annin kanssa!” Yhteistyö Irinan ja Annin välillä todella toimii, sillä Anni kertoo välillä tuntevansa itsensä melkeinpä turhaksi, koska Irina toimittaa kaikki tarvittavat materiaalit kirjanpitoon säntillisesti, usein jopa ennen deadlineja! Smooth it on siis unelma-asiakas myös kirjanpitäjän silmin. Eikä siinä vielä kaikki, eräänä päivänä Anni sai kotiovelleen kasan Smooth itin chia-välipaloja ja tuorepuuroja. Uskomattoman ihania asiakkaita meillä – vai mitä?

 

Yrittäjän paras kaveri – kirjanpitäjä

“Suosittelen EMUa kasvuyrityksille – sellaisille, jotka kaipaavat tukea muuhunkin kuin peruskirjanpitoon. EMUn laatu ja palvelu ovat huippuluokkaa”, kiittelee Irina. Parasta EMUlla Irinan mukaan on henkilökohtaisuus. Se, että voi puhua avoimesti yrittäjyyden hyvistä ja huonoista puolista.

 

sm52-1-300x300

 

Parasta EMUlla: henkilökohtaisuus!

Parasta EMUlla on henkilökohtaisuus. Se, että voi puhua avoimesti yrittäjyyden hyvistä ja huonoista puolista.

Irina Nurmi

CEO, Smooth it

Lue lisää asiakaskokemuksia

Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Kulttuurikäsikirja konkretisoi Puro.earthin yrityskulttuurin vahvuudet
Kulttuurikäsikirja konkretisoi Puro.earthin yrityskulttuurin vahvuudet