Taloushallinnon ulkoistaminen mahdollistaa keskittymisen yrittäjyyteen Bikekeeperillä

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

“EMUssa parasta ovat asiantuntevat ihmiset ja palveluiden laaja-alaisuus. EMUn kumppanuuden kautta taloushallinnon kokonaisuus on varmasti hoidossa."

Bikekeeper tarjoaa runkolukittavat pyörätelineet ja pihakalusteet ulko- ja sisätiloihin niin kiinteistöomistajille, rakennusliikkeille kuin arkkitehtien suunnittelukohteille. Yrityksen tuotteet ovat ainutlaatuisia ja ne vähentävät tehokkaasti pyörävarkauksia, varastoihin tunkeutumista ja ilkivaltaa. Lisäksi runkolukitus luo ympäristöstä siistimmän ja viihtyisämmän. Bikekeeper tuo niin järjestystä kuin turvaa asuinympäristöille.

Bikekeeperin perheyrityksessä ovat tällä hetkellä mukana kolme sukupolvea. Koko yrityksen elinkaaren ajan liiketoiminnan pyörittämiseen ovat osallistuneet niin perheen aikuiset kuin lapset. Lapset olivat vain muutaman vuoden ikäisiä, kun pääsivät jo ensi kertaa kiinnittämään pyörätelineitä paikalleen. Jälkikasvu myös kiersi ahkerasti äidin ja isän mukana asiakastapaamisissa. Jotkut asiakkaat olivat varautuneet lasten tuloon ostamalla toimistonsa jääkaappiin jäätelöitä, joita pienimmät saivat syödä samalla, kun istuivat palaveripyödässä aikuisten kanssa. Työreissuilta palatessa kurvattiin aikoinaan kotiin lelukaupan kautta, kun reittien varrella lelujen erikoisliikkeet tulivat tutuiksi. Perheen muuttaessa USA:an, tyttäristä vanhin veti täysi-ikäisyyden kynnyksellä koko Suomen liiketoimintaa. Yrityksen johtamista on helpottanut sen hallittavissa oleva tuoterepertuaari, selkeät asiakaskohderyhmät sekä vankka liiketoimintasuunnitelma. “Me Bikekeeperillä emme myy pelkkää rautaa, vaan ratkaisua. Toteutamme vain sellaisia projekteja, joista voimme olla itse ylpeitä ja joihin asiakas on tyytyväinen”, kertoo Sillanpään perhe.

Perheyrityksessä asiat tehdään yhdessä jo kolmessa sukupolvessa

EMUn yritystaipaleen alussa tekemän yrityskaupan myötä Bikekeeperistä tuli EMUn asiakas. “Silloin EMUssa taisi olla töissä alle 5 ihmistä, mutta hyvin se yhteistyö sujuu, vaikka tilitoimisto on hienosti vuosien aikana kasvanutkin”, nauravat Sillanpäät ja jatkavat pilke silmäkulmassa: “Alusta asti EMUlla on ollut tapana, että toimistolle tultaessa riisutaan kengät ja kuljetaan sukkasillaan. Yhden kehitysehdotuksen näin asiakkaana voisin EMUlle antaa; Josko siihen teidän toimistojen eteiseen saisi pari korkeampaa tuolia, niin asiakkaat saisivat kengät takaisin jalkaan helpommin”.

Sillanpäät kokevat, että EMUn erottaa muista tilitoimistoista ainutlaatuinen ammattitaito sekä laaja-alaiset palvelut kattaen lakisääteisen kirjanpidon, juridisen avun, talousjohtamisen ja asiantuntevat tilinpäätöspalvelut. “EMU on kullanarvoinen yhteistyökumppani, joka antaa meille mahdollisuuden panostaa omaan tekemiseemme, innovaatioihin ja asiakaspalveluun. Olemme voineet olla varmoja, että taloushallinnon kokonaisuus on hoidossa. Taloushallinnon ulkoistamisen lisäksi EMU on jalkautunut yritykseemme ihan niinkin, että olemme yhteydessä yhteisten juhlien ja ulkona syömisen merkeissä jopa viikonloppuisin ja iltaisin”.

Sillanpään perhe vietti USA:ssa useamman vuoden. He kokevat, että yhteistyö EMUn kanssa toimi, vaikka välimatkaa oli yhden valtameren verran: “EMUlla toimittiin joustavasti kellonaikojen suhteen. Koskaan ei ole väärää aikaa olla EMUun yhteydessä. Lisäksi EMU ottaa usein proaktiivisesti itse yhteyttä asiakkaaseen, jos huomaa jotain asiakkaan liiketoiminnan kannalta merkittävää. Suuret kiitokset EMUn yhteyshenkilöllemme Pekalle!”.

Myös EMUlla on iloittu läheisestä suhteesta Bikekeeperiin. Lähes alusta asti perheyrityksen asiakasvastaavana toiminut Pekka muistelee yhteistyön moninaisia vaiheita lämmöllä: “Vaikka kuukausittaisia kirjanpidon tekemisiä olen välillä delegoinut tiimiläisille, olen kaiken aikaa halunnut itse olla Sillanpään perheyrityksen luottohenkilö, jonka puoleen kääntyä asiassa kuin asiassa. Perheen asuessa USA:ssa pyrin parhaan kykyni mukaan palvelemaan heitä sellaisina kellonaikoina, mikä heille sopi parhaiten. Lisäksi kävin ulkomaan vuosina hoitamassa pankkiasioita perheen puolesta ja olen toimittanut pyynnöstä myös materiaaleja Suomen pään suurlähetystöön”. Yhteistyön moninaisuudesta kertoo Pekan muistelo hetkestä, kun hän oli matkalla keskeyttämään Sillanpään perheen jälkikasvun kotibileitä, mutta perheen isän kuittauksella näin ei tarvinnutkaan tehdä. “Vaikka on ilo olla näinkin skaalautuvana apuna Bikekeeperille, täytyy erikseen vielä mainita, kuinka hedelmällisiä yhteiset keskustelut talousluvuista ovat olleet tilitoimistonkin näkökulmasta. Perheessä on laajaa ymmärrystä taloushallinnosta”, kiittelee Pekka.

EMU ja Bikekeeper ovat kasvaneet yhdessä ja yhteen

Perheyritys summaa lopuksi vielä muutaman vinkin kaikille:

  • Bikekeeper käyttää taloushallinnon järjestelmänään Procountoria. Jos haluaa seurata ja tehdä taloushallintoa reaaliajassa, ovat digitaaliset ratkaisut ainut vaihtoehto tähän.
  • Taloushallinnon ulkoistamisessa kannattaa kiinnittää huomiota palveluiden laaja-alaisuuteen. On erittäin turhauttavaa, jos tilitoimisto ohjaa muualle selvittämään asiat ja hoitaa vain kapean sektorin. EMUn kohdalla tilitoimisto sanana on jopa harhaanjohtava. Ennemmin puhutaan taloushallintoalan ammattimaisesta suuryrityksestä, vaikka henkilöstömäärä ei suuryrityksen mittareita vielä täytäkään. Apua saa taloushallinnon ulkoistamiseen, juridiikkaan, tietotekniikkaan ja emulaiset ovat myös mukavia kavereita, joiden kanssa pitää hauskaa.
  • Yrittämiseen ryhtymistä kannattaa harkita monta kertaa. Riskit saattavat olla suuret. Yrityksen alkutaipaleelle ei saa jäädä jumiin. Yrittämisessä pitää olla selkeä tie, suunnitelma toteutuksesta ja seuranta asioiden toteutumiselle. Kun rinnalla on luotettava taloushallinnon kumppani, kuten EMU on ollut meille, on yrityksellä mahdollisuus keskittyä omaan tekemiseen ja visioiden saavuttamiseen.

Taloushallinnon ulkoistaminen ja yrittäjyys: Mitä kokemus on opettanut?

EMUssa parasta ovat asiantuntevat ihmiset ja palveluiden laaja-alaisuus. EMUn kumppanuuden kautta taloushallinnon kokonaisuus on varmasti hoidossa. Olemme saaneet EMUlta arvokasta asiantuntemusta myös lakiasioihin ja talousjohtamiseen.

Perheyritys Sillanpää

Bikekeeper

Lue lisää asiakaskokemuksia

Konditoria pH7 haluaa tehdä hyvää: Luvassa makuelämyksiä ja järkevää kasvua
tilitoimisto konditoria
Konditoria pH7 haluaa tehdä hyvää: Luvassa makuelämyksiä ja järkevää kasvua
EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU siivitti Avosetin nousukiitoa: Yhteistyö, kasvu ja yrityskaupat ansaitsivat juhlansa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
tilitoimisto ruotsissa
EMU tilitoimisto­kumppanina Ruotsissa
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona