Puusta muovia – Woodly valitsi EMUn kumppaniksi kasvuun

EMU Growth Partners
Kirjoittaja
EMU Growth Partners

“Palveluntarjoajan vaihtaminen on aina työläs prosessi. Jos suunnitelmissasi on kasvaa, valitse sellainen taho, jolla on kasvunvaraa.”

Menestyvän startupin salaisuus on oikea ajoitus. Vuonna 2011 Woodlyn perustajien kesken syntyi ajatus siitä, että puusta tehtäisiin muovia. Vuonna 2016 muovista tuli mörkö ja sosiaalinen media toi tämän isosti koko kansan tietoisuuteen – ajoitus Woodlyn kaltaisen toimijan esilletuloon oli juuri oikea!

Woodly Oy on suomalainen materiaaliteknologiaa kehittävä yhtiö, jonka kaupallinen tuote on uudenlainen puuselluloosaan perustuva muovi – Woodly. Woodly vastaa tavanomaisia fossiilisia muoveja, mutta se on hiilineutraali ja kierrätettävä. Woodlyn pääraaka-aine on peräisin sertifioiduista havumetsistä. Yrityksen missio on vauhdittaa kehitystä kohti ekologisempaa tulevaisuutta kehittämällä puupohjaista ja kierrätettävää materiaalia muoviteollisuuden käyttöön.

Täysin uudenlainen muovi – Woodly

Muutama vuosi sitten Woodlyllä valmistauduttiin tulevaan kasvuun etukäteen valitsemalla taloushallinnon kumppaniksi taho, jolta löytyisi kattavat palvelut nopeasti kasvavan startupin eri elinkaaren vaiheisiin. He ymmärsivät, että tulevaisuudessa taloudenpito tulee vaatimaan enemmän resursseja, eikä toimitusjohtajan aikaa haluttu sitoa taloushallinnon hoitamiseen – olihan toimitusjohtaja Jaakko Kamisen työpöydällä taloushallintoa tärkeämpiä asioita hoidettavana.

EMU valikoitui kumppaniksi loppujen lopuksi suositusten perusteella, eikä Jaakon ole tarvinnut katua. “Olen lähes kaksikymmentä vuotta ostanut erilaisia asiantuntijapalveluita edustamilleni yrityksille. Valitettavan harvoin kuitenkin asiantuntijuutta ja palvelua saa samasta osoitteesta. EMUlla me olemme saaneet molempia alusta asti ja yhteistyö on sujunut hyvin”, kertoo Jaakko, ja jatkaa että hänellä on jatkuvasti EMUn kanssa työskennellessä kiitollinen olo ja samalla konkretisoituu se, millaisen kumppanin he ovat valinneet. “Olisipa muillakin toimijoilla samanlainen halu ja kyky auttaa kuin EMUlla”, naurahtaa Jaakko pilke silmäkulmassa.

“Ensisijaisesti teen töitä kuitenkin henkilöiden, en brändin, kanssa. Palveluhalukkuus emulaisissa tuntuu kumpuavan EMUlla organisaatiokulttuurista. Näkee, että EMUlla voidaan hyvin – se on äärettömän tärkeää ja näkyy konkreettisesti palvelun ostajan eli minun arjessa!”

Kumppaniksi palveluntarjoaja, joka kasvaa yrityksen mukana

Hyvän kumppanin ominaisuuksia on se, että heiltä saa proaktiivista palvelua sopivassa määrin. Ymmärrys asiakkaasta ja asiakkaan tarpeiden tunnistaminen ovat avainasemassa hyvässä kumppanuudessa, ja siinä EMU on Woodlyn Jaakon mukaan onnistunut. Tällä hetkellä EMU hoitaa Woodlyn kirjanpidon ja palkanlaskennan, mutta Woodlyn toiminnan laajentuessa jatkossa tulee olemaan tarpeita myös CFO-palveluille. “Tämä onkin hyvä esimerkki EMUn proaktiivisesta palveluotteesta! Minulla oli pitkään työlistallani talousjohtamisen palveluiden järkeistäminen, EMU ehti kuitenkin kysymään minulta ensiksi olisiko meillä CFO-palveluille tarvetta”, kertoo Jaakko naurahtaen.

Hyvä kumppani tuntee asiakkaan

Kun Jaakolta tiedustelee mitä kehitettävää tai parannettavaa EMUn toiminnassa on, menee hän hetkeksi mietteliääksi. “Ollaan menty niin valtava askel taloushallinnon hoidossa eteenpäin, ettei minulla ole tähän kohtaan mitään parannusehdotuksia. Kaikki kehittämiskohteet mitä mieleen tulee, on EMUn kanssa helppoa nostaa esille”, hän sanoo. Woodlyn kirjanpitoa hoitava Helena Hovi saa Jaakolta vuolaita kehuja: “Tykkään tosi paljon Helenasta! Hän on todellinen asiantuntija, saan häneltä aina vastaukset kysymyksiini ja jos hän ei jotain tiedä, niin hän selvittää. Parasta Helenassa on se, että hän jaksaa kuunnella tämmöistä ‘startup-teatteria’ mitä meilläkin on”, nauraa Jaakko.

EMUn kanssa on helppo nostaa kehityskohteita esille

“Palveluntarjoajan vaihtaminen on aina työläs prosessi. Jos suunnitelmissasi on kasvaa, valitse sellainen taho, jolla on kasvunvaraa”, vinkkaa Jaakko Kaminen. “Valitse heti alkuun kumppani, joka ei ylenkatso sitä että olet yhden hengen yritys – sillä hetken päästä saatat työllistää 50 henkeä ja suunnata kansainvälisille markkinoille! Yrityksen kunnianhimoiset kasvusuunnitelmat vaativat myös palveluntarjoajalta paljon. Skaalautuvia palveluita, asiantuntijuutta kasvuyrityksen eri vaiheisiin ja palveluhalukkuutta – sitä kaikkea me saamme EMUlta!”

2019_08_27_woodly_jaakko_web_0001-scaled-e1615796684460-300x300

Valitse kumppaniksi taho, jolla on kasvunvara

Valitettavan harvoin asiantuntijuutta ja palvelua saa samasta osoitteesta. EMUlla me olemme saaneet molempia alusta asti ja yhteistyö on sujunut hyvin.

Jaakko Kaminen

CEO, Woodly

Lue lisää asiakaskokemuksia

Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
Tilitoimisto kasvuyritykselle
Gapps on tunnettu Suomen johtavana Google Cloud -asiantuntijatalona
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
The Firm Helsinki, Karl Michael & Sons, Aika Moist
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Avoset: “EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani“
Kulttuurikäsikirja konkretisoi Puro.earthin yrityskulttuurin vahvuudet
Kulttuurikäsikirja konkretisoi Puro.earthin yrityskulttuurin vahvuudet