Yrityskulttuurin kehittäminen

Yrityskulttuurin  johtaminen ja vaaliminen on tärkeää yrityksen perustamisesta lähtien. Yrityskulttuurin kehittäminen vaatii suunnitelmallisia askelia haluttuun suuntaan. Tässä voimme auttaa sinua EMU Kulttuurikäsikirjan avulla!

Pyydä tarjous
HR-palvelut 13

Yrityskulttuuri on kilpailuetu, jota on vaikea kopioida!

Kilpailijat voivat jäljitellä palveluitasi ja prosessejasi, mutta yrityskulttuurin kopioiminen on haasteellista. Vastuullinen kulttuurin johtaminen on tärkeä tekijä organisaation pitkäaikaisessa menestyksessä. Se auttaa luomaan vakaan ja kestävän perustan, jolla organisaatio voi menestyä haastavissakin olosuhteissa.

Hyvin johdettu kulttuuri edistää työntekijöiden sitoutumista, tehokasta toimintaa ja innovaatioita. Toimivassa työyhteisössä tiimityö, tehokkuus ja päätöksenteko ovat huipussaan, joka taas näkyy palvelun laadussa ja asiakaskokemuksessa. 

Yrityskulttuuri rakentuu keskeisesti organisaation arvoista,  jotka ohjaavat toimintaa ja päätöksentekoa. Arvojen johdonmukainen toteuttaminen vahvistaa yrityskulttuuria ja luo perustan kestävälle organisaatiokulttuurin kehittämiselle.

EMU Kulttuurikäsikirja on projekti, johon osallistetaan koko henkilökuntasi. Lopputulemana on yhdessä löydetyt ja kuvatut arvot ja käsikirja, joka kuvaa yrityskulttuurinne  ymmärrettävässä ja luettavassa muodossa. Kulttuurikäsikirja auttaa tukemaan ihmisten ja liiketoiminnan menestystä ja luo henkilöstöstäsi kiinteän joukkueen, jossa on turvallista toimia.

Group 1389
Group 1389
EMU Kulttuurikäsikirjan hyödyt
 • check icon

  arvojen ja yrityskulttuurin sanallistaminen

 • check icon

  tavoitellun ilmapiirin kuvaaminen, johon jokainen vaikuttaa omalla toiminnallaan

 • check icon

  rekrytoinnin ja perehdyttämisen onnistuminen

 • check icon

  työnantajamielikuvan johtamisen työkalu

 • check icon

  henkilöstön yhdessä tekemisen ohjaus

 • check icon

  asiakkaalle ja yhteistyökumppaneille näkyvien periaatteiden sanallistaminen

HR-palvelut 6

"Yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi." (Peter Drucker)

Kulttuurikäsikirja kiteyttää yrityksesi kulttuurin keskeiset piirteet. Siinä kuvataan yrityksen arvot, missio ja visio sekä kuvaillaan, miten ne näkyvät käytännössä. Käsikirja sanallistaa yrityksen tavoitetilan kaikilla osa-alueilla, kuten työtovereiden kanssa työskentelyssä, työtehtävien suorittamisessa, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisessa, johtamisessa ja oman työn hallinnassa.

Kulttuurikäsikirja mahdollistaa yrityskulttuurin kehittämisen ja ylläpitämisen haluttuun suuntaan sekä samalla varmistaa, että joukkue pelaa yhteisin tavoittein, ja strategia toteutuu. 

EMU luo käsikirjan sisällön perustuen haastatteluihin ja työpajoihin. Tuloksena syntyy yrityksesi näköinen ja visuaalisesti upea käsikirja, joka julkistetaan yrityksen koko henkilöstön yhteisessä tapahtumassa. Ja kyllä, tässä on monesti perinteinen parasta, eli ihan käsin kosketeltava kirjanen.

EMU Kulttuurikäsikirja avaa kaikkien tietoisuuteen
 • check icon

  yrityksesi tarinan

 • check icon

  arvot

 • check icon

  ainutlaatuisuuden

Olemme saaneet todella hyvää palautetta uusilta työntekijöiltämme tuoreesta kulttuurikäsikirjasta, ja siitä on perehdytyksessä iso apu. Uudet työntekijät tietävät mitä tuleman pitää ja mikä meillä Puro.earthillä on tärkeää jokapäiväisessä työnteossa.

_DSC6500-1
Juttele asiantuntijalle

Tiina Lönn

+358 50 393 4761
tiina.lonn@emu.fi

Mikä tekee sinun yrityksesi kulttuurista ainutlaatuisen? Mikä on teidän kilpailuvalttinne? Ota yhteyttä ja vaihdetaan ajatuksia!

Pyydä tarjous

Yrityskulttuurin kehittäminen ja siihen panostaminen maksaa itsensä aina takaisin.

Pyydä tarjous

Olisiko HR-aiheisista artikkeleistamme sinulle apua?

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
tilitoimisto helsinki, vantaa, espoo, turku
Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Mistä löytää hyvä kirjanpito ja kirjanpitäjä? Tässä blogissa kerromme sinulle. …

Nuoren työntekijän palkkaaminen – muista huomioida nämä asiat
nuoren tyontekijan palkkaaminen
Nuoren työntekijän palkkaaminen – muista huomioida nämä asiat

EMU on tilitoimisto. Toimimme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Ota yhteyttä, katsotaan talous- ja palkkahallinto kuntoo …

Palkkahallinnon tärkeät luvut 2024
Palkkahallinnon tärkeät luvut 2024

Palkkahallinnon luvut 2024. Nämä luvut sinun on tärkeä tietää niin henkilöstön palkan sivukulujen kuin budjetoinnin kuin…

Pikkujoulukulut ja joululahjat verotuksessa
tyontekijoiden muistaminen verotus
Pikkujoulukulut ja joululahjat verotuksessa

Miten verottaja suhtautuu pikkujoulukuluihin ja joululahjojen verotukseen? Me kirjoitimme aiheesta blogin. Kysy lisää ti…