Yrityskulttuurin kehittäminen

Yrityskulttuurin  johtaminen ja vaaliminen on tärkeää yrityksen perustamisesta lähtien. Yrityskulttuurin kehittäminen vaatii suunnitelmallisia askelia haluttuun suuntaan. Tässä voimme auttaa sinua EMU Kulttuurikäsikirjan avulla!

Pyydä tarjous
HR-palvelut 13

Yrityskulttuuri on kilpailuetu, jota on vaikea kopioida!

Kilpailijat voivat jäljitellä palveluitasi ja prosessejasi, mutta yrityskulttuurin kopioiminen on haasteellista. Vastuullinen kulttuurin johtaminen on tärkeä tekijä organisaation pitkäaikaisessa menestyksessä. Se auttaa luomaan vakaan ja kestävän perustan, jolla organisaatio voi menestyä haastavissakin olosuhteissa.

Hyvin johdettu kulttuuri edistää työntekijöiden sitoutumista, tehokasta toimintaa ja innovaatioita. Toimivassa työyhteisössä tiimityö, tehokkuus ja päätöksenteko ovat huipussaan, joka taas näkyy palvelun laadussa ja asiakaskokemuksessa. 

Yrityskulttuuri rakentuu keskeisesti organisaation arvoista,  jotka ohjaavat toimintaa ja päätöksentekoa. Arvojen johdonmukainen toteuttaminen vahvistaa yrityskulttuuria ja luo perustan kestävälle organisaatiokulttuurin kehittämiselle.

EMU Kulttuurikäsikirja on projekti, johon osallistetaan koko henkilökuntasi. Lopputulemana on yhdessä löydetyt ja kuvatut arvot ja käsikirja, joka kuvaa yrityskulttuurinne  ymmärrettävässä ja luettavassa muodossa. Kulttuurikäsikirja auttaa tukemaan ihmisten ja liiketoiminnan menestystä ja luo henkilöstöstäsi kiinteän joukkueen, jossa on turvallista toimia.

Group 1389
Group 1389
EMU Kulttuurikäsikirjan hyödyt
 • check icon

  arvojen ja yrityskulttuurin sanallistaminen

 • check icon

  tavoitellun ilmapiirin kuvaaminen, johon jokainen vaikuttaa omalla toiminnallaan

 • check icon

  rekrytoinnin ja perehdyttämisen onnistuminen

 • check icon

  työnantajamielikuvan johtamisen työkalu

 • check icon

  henkilöstön yhdessä tekemisen ohjaus

 • check icon

  asiakkaalle ja yhteistyökumppaneille näkyvien periaatteiden sanallistaminen

HR-palvelut 6

"Yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi." (Peter Drucker)

Kulttuurikäsikirja kiteyttää yrityksesi kulttuurin keskeiset piirteet. Siinä kuvataan yrityksen arvot, missio ja visio sekä kuvaillaan, miten ne näkyvät käytännössä. Käsikirja sanallistaa yrityksen tavoitetilan kaikilla osa-alueilla, kuten työtovereiden kanssa työskentelyssä, työtehtävien suorittamisessa, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisessa, johtamisessa ja oman työn hallinnassa.

Kulttuurikäsikirja mahdollistaa yrityskulttuurin kehittämisen ja ylläpitämisen haluttuun suuntaan sekä samalla varmistaa, että joukkue pelaa yhteisin tavoittein, ja strategia toteutuu. 

EMU luo käsikirjan sisällön perustuen haastatteluihin ja työpajoihin. Tuloksena syntyy yrityksesi näköinen ja visuaalisesti upea käsikirja, joka julkistetaan yrityksen koko henkilöstön yhteisessä tapahtumassa. Ja kyllä, tässä on monesti perinteinen parasta, eli ihan käsin kosketeltava kirjanen.

EMU Kulttuurikäsikirja avaa kaikkien tietoisuuteen
 • check icon

  yrityksesi tarinan

 • check icon

  arvot

 • check icon

  ainutlaatuisuuden

Olemme saaneet todella hyvää palautetta uusilta työntekijöiltämme tuoreesta kulttuurikäsikirjasta, ja siitä on perehdytyksessä iso apu. Uudet työntekijät tietävät mitä tuleman pitää ja mikä meillä Puro.earthillä on tärkeää jokapäiväisessä työnteossa.

_DSC6500-1
Juttele asiantuntijalle

Tiina Lönn

+358 50 393 4761
tiina.lonn@emu.fi

Mikä tekee sinun yrityksesi kulttuurista ainutlaatuisen? Mikä on teidän kilpailuvalttinne? Ota yhteyttä ja vaihdetaan ajatuksia!

Pyydä tarjous

Yrityskulttuurin kehittäminen ja siihen panostaminen maksaa itsensä aina takaisin.

Pyydä tarjous

Olisiko HR-aiheisista artikkeleistamme sinulle apua?

Palkan tarkistaminen: Miten varmistat, että palkka on laskettu oikein?
palkkalaskelman tarkistaminen
Palkan tarkistaminen: Miten varmistat, että palkka on laskettu oikein?

Palkan tarkistaminen. Kerromme ohjeet, miten tarkistat palkkalaskelman. Palkan tarkistaminen onnistuu näillä vinkeillä. …

Ulkoistettu HR – Mielenrauhaa ja aikaa keskittyä ydin tekemiseen
Ulkoistettu HR – Mielenrauhaa ja aikaa keskittyä ydin tekemiseen

Tässä tietoa ULKOISTETTU HR -teemasta. Vastataan yleisimpiin kysymyksiin. Ulkoistettu HR on hyvä vaihtoehto henkilöstöha…

Kela korvaa työnantajalle noin puolet työterveyshuollon kustannuksista
Kela korvaa työnantajalle noin puolet työterveyshuollon kustannuksista

Paljonko kela korvaa työterveydestä? Työterveyden järjestäminen on lakisääteistä. Kelakorvauksia voi kuitenkin saada. Lu…

Kannustinjärjestelmät: Toimiva palkitseminen tehostaa liiketoimintaa
Kannustinjärjestelmät: Toimiva palkitseminen tehostaa liiketoimintaa

EMU on tilitoimisto, taloushallintokumppani. Olemme Procountorin Platina-kumppani, mikä kertoo upeasta sähköisen taloush…