Lukuaika 2 min Julkaistu 20.06.2023
EMU on ollut Happeon matkassa ensimmäisistä askeleista alkaen
EMUlla on ollut todella tärkeä rooli Happeon synnystä tähän päivään asti. EMUlla on kokonaisvaltainen näkemys taloudesta ja sen tukitoiminnoista.
Happeon kasvutarinan ensimmäiset askeleet ulottuvat Googlen asiantuntijatalo Gapps Oy:n alkuaikoihin vuoteen 2010. Happeon perustajat tutustuivat noina aikoina toisiinsa, ja jo silloin heidän intohimoinen tavoitteensa oli löytää markkinoilta riittävän suuri ongelma, johon he pystyisivät rakentamaan kansainvälisesti skaalavan SaaS-tuotteen. Kun Gapps alkoi auttamaan Suomen isoimpia organisaatioita sisäisessä viestinnässä, löytyi tämä aihio, josta Happeon kasvutarina sai alkunsa.
Usein pienemmissä yrityksissä sisäinen viestintä hoituu sähköpostitse ja chatin kautta. Isommille firmoille tämä ei enää riitä. Happeon perustajilla oli visio järjestelmästä, joka toimisi suurten yritysten tiedon ja työnteon keskittymänä – ja joka ennen kaikkea auttaisi vahvistamaan yritysten tiedonjako- ja yhteistyötaitoja. Heidän ajatuksissaan oli luoda SaaS-pohjainen järjestelmä, “tulevaisuuden intranet”, jonka firmat pystyvät brändäämään oman näköisekseen ja jota myös milleniaalit haluavat käyttää.
Vuonna 2017 perustettiin Happeo ja vuonna 2018 nostettiin ensimmäinen rahoituskierros, jossa mukaan kuvioihin astuivat 3 eri pääomasijoittajaa. Rahoituskierroksen myötä Happeon tarina lähti uusille urille ja Gappsin sekä Happeon tiet haarautuivat omikseen.
Tällä hetkellä Happeolla on parisensataa asiakasta ja heidän alustallaan noin 300 000 käyttäjää. Suurin osa asiakkaista on suuria kansainvälisiä yrityksiä, kuten Gant, Neste ja WWF. “Happeon viimeisin vuosi on ollut mieletön”, toimitusjohtaja Perttu Ojansuun omien sanojen mukaan. Happeo on kasvattanut myyntiä ja liikevaihtoa kolminkertaiseksi ja he ovat kovaa vauhtia matkalla “yksisarviseksi”. Tällä hetkellä Happeolla on toimipisteet Suomessa, Hollannissa ja Romaniassa ja tämän vuoden aikana avataan vielä toimipiste USA:ssa. Vuoden 2019 lopussa henkilömäärä oli 30, toukokuussa 2020 jo 45 ja vuoden 2020 loppuun mennessä tavoite on sadan henkilön tietämillä.
Matkalla yksisarviseksi
“EMUlla on ollut todella tärkeä rooli Happeon synnystä tähän päivään asti. Heillä on kokonaisvaltainen näkemys taloudesta ja sen tukitoiminnoista, ja siitä, mitä skaalaavan SaaS-yrityksen tarpeet ovat aina liiketoimintaymmärryksestä ja laskutuksesta, rahoituksen prosesseihin ja due diligenceen saakka”, Perttu sanoo. Happeo perustettiin aikoinaan Gappsin, joka myöskin on EMUn asiakas, sisaryhtiöksi ja EMU otti hoitaakseen yhtiöiden väliset sopimukset ja rahaliikenteen. Kaiken kaikkiaan Happeo on ulkoistanut valtaosan taloushallinnon tekemisestään EMUlle.
“Erityisesti nopeasti muuttuvassa toiminnassa – jossa yrityksellä ei ole kaikki prosessit vielä hiottuna kuntoon – on pakko ulkoistaa asioita toimijalle, johon voi luottaa ja joka tekee asioita oikealla tavalla ja nopealla kellotaajuudella. On mahtavaa, että yhden luukun takaa saa näin monipuolista asiantuntijuutta”, kommentoi Perttu.
Viimeisimpänä EMUsta on ollut korvaamaton apu ulkoistetun CFO:n roolissa Happeon viimeisimmällä rahoituskierroksella sekä siihen liittyvän due diligencen tekemisessä. Kuten asiaan kuuluu, kaikki yrityksen taloustiedot – sisältäen viitisentuhatta sivua dokumentointia – on avattu sijoittajien nähtäville dataroomiin. Sijoittajille on tarvittu nopeita vastauksia kellonajasta riippumatta ja kun Happeon perustajat, sijoittajat ja emulaiset elävät kaiken lisäksi eri aikavyöhykkeillä, on kokonaisuuden hallinta vaatinut aikamoista orkestrointia. Happeo teetti sisäisen huolellisuus- eli Due Diligence -tarkastuksen EMUlla jo ennen rahoituskierrokselle lähtemistä, jotta mahdollisimman paljon olisi valmiina sijoittajia varten.
Monipuolista osaamista yhden luukun takaa
“Meillä Happeolla ei ole ollut omalla palkkalistalla yhtään henkilöä taloudessa, joten jotta olemme pääseet sijoituskierrokselle ja asioissa eteenpäin, olemme tarvinneet tahoa joka ymmärtää mitä kaikkea tarvitaan mittavan kansainvälisen rahoituskierroksen läpiviemiseen”, kertoo Perttu. “Emme ole aina edes osanneet kysyä oikeita kysymyksiä EMUlta, mutta onneksi EMU on silti tiennyt miten asioihin pitää vastata”, hän jatkaa naureskellen.
Varsinkin sijoituskierrosta valmisteltaessa nopea kommunikaatio kellon ympäri on ollut erinomaisesti sujuneen yhteistyön kulmakiviä. Erään kerran sijoittajalta tullut tiukka kysymys lopetti hyvin alkaneet emulaisten bänditreenit ja EMUn toimitusjohtaja Samuli Saviala kommentoi Happeon ulkoistetun CFO:n tehtäviä hoitavalle bändikaverilleen Ville Mikkolalle, että: “Eiköhän lopeteta bänditreenit tähän ja oteta excelit esille!”. Sijoittajat saivat vastauksen ajallaan ja bänditreenejäkin päästiin jatkamaan hieman myöhemmin.
Lue myös: Happeo raises $12M in Series A funding to further disrupt the intranet industry
Lue myös: Intranetin uudistaja Happeo keräsi 11 miljoonan kasvurahoituksen ja rekrytoi keskellä koronaa
Whatsapp laulaa kellon ympäri
EMUlta Happeo on saanut aina tarvitsemansa avun nopeasti – yhteistyö on ollut pelkkää kultaa!
Perttu Ojansuu
CEO, Happeo
EMU on ketterä ja modernisti ajatteleva kasvukumppani. Kasvava yritys vaatii kumppanikseen samanhenkisen ketterän toimijan.
Anthony Grower
Marketing Specialist
Kysy matalalla kynnyksellä lisää
Autamme urheiluseuraasi hyvän hallintotavan toteuttamisessa. Ole yhteyksissä ja katsotaan, miten voisimme palvella teitä.
Pyydä tarjous
Kerro meille tarpeitasi ja olemme sinuun
yhteydessä mahdollisimman pian.