Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

Onko yrityksesi talousdata hajallaan järjestelmissä ja Exceleissä? Vaatiiko talouslukujen saaminen paljon manuaalista työtä? Onko lukujen vertailu ja toteutumien seuraaminen hankalaa? Tarkastellaanko lukuja vain menneisyyteen tuijottaen ilman reaaliaikaista näkymää tai ennustamista? Puuttuuko tärkeitä raportteja kokonaan? Jos näin on, meillä olisi muutama vinkki avuksesi.

EMU on ratkaissut monien yritysten talousprosessien ja -raportoinnin haasteet asiantuntemuksellaan ja Fuusor-järjestelmää hyödyntäen. Fuusor on BI-työkalu tiedolla johtamiseen. Järjestelmä visualisoi ja kiteyttää liiketoiminnan datamassan selkeiksi näkymiksi ja mittareiksi. Miten talousraportoinnin tulisi siis toimia? Jatka lukua

talousraportointi

Perinteinen tapa on hyödyntää talousraportointiin esimerkiksi Exceleitä. Excel on loistava työkalu, mutta ei paras ratkaisu talouden johtamista ajatellen. Excelit vaativat manuaalista päivittämistä, jonka johdosta aikaa tuhlaantuu, virheitä syntyy helposti ja siltikään saatu lopputulema ei ole reaaliaikainen tai luotettava. 

Excelissä vertailun tekeminen on aina ison työn takana, jos esimerkiksi budjettia halutaan peilata toteumaan. Niin ikään projekti-, tiimi- tai palvelukohtaiset raportit vaativat manuaalista työtä ja aika loppuu äkkiä kesken tai seuranta jää puolitiehen, kun tarve raporteille kasvaa niin suureksi, ettei niitä ole manuaalisesti edes mahdollista enää tuottaa tarvittavalla tasolla. 

Joskus Exceleitä pyöritellessä saattaa jopa syntyä harha, että manuaalisen jumpan jälkeen talousraportointi olisi tehty, vaikka itse asiassa sen kuuluisi vasta alkaa; Kun manuaalinen työ saadaan minimiin, voidaan aidosti ja oikeasti keskittyä tiedon analysointiin ja talouden johtamiseen.

Miksei se Excel ehkä toimikaan parhaiten talousjohtamisen näkökulmasta?

  • Reaaliaikaiset näkymät – Sinun ei tarvitse enää tuijottaa vain menneeseen.
  • Räätälöidyt näkymät – Näe oman vastuualueesi data helposti.
  • Automaattiset raportit – Manuaalinen työ minimiin, käytä aikasi oikeasti tärkeisiin asioihin.
  • Vertailemisen helppous – Miten tämä vuosi suhteutuu viime vuoteen? Entäpä budjetti toteumaan? Tai tiimit tai palvelut toisiinsa? Vertaile helposti haluamiasi asioita.
  • Linkitä haluttu data keskenään tai hajauta se osiin – Seuraa esimerkiksi projektien kokonaisuutta tai yksittäistä projektia.
  • Seuraa kaikkea, mikä on tarpeen – Manuaalisen työn määrä ei enää rajoita raporttien määrää, kun raportit muodostuvat automaattisesti haluamistasi aiheista haluamallasi tasolla.
  • Seuraa sinulle oleellisia mittareita, kuten kassavirtaennustetta – tärkeät raportit muodostuvat automaattisesti.
  • Rullaava talousjohtaminen ja skenaariolaskenta onnistuu myös! – Siirry aikaikkunabudjeteista ja -ennustamisesta rullaavaan maailmaan ja takaa näkymät pidemmälle.
  • Soveltuu myös konsernilaskentaan!
  • Keskitä aikasi oleelliseen ja johda tiedolla – talousjohtaminen ei ole raporttien koostamista vaan niiden tulkintaa ja dataan pohjautuvia päätöksiä.

Mikä Fuusorissa on erityisen helppoa? 10 hyötyä talousraportointiin

Fuusorilla on valmiiksi tuotteistetut integraatiot kaikkiin Suomen yleisimpiin taloushallinto-ohjelmiin. Niinpä käyttöönotto sujuu näppärästi. Pääset hyödyntämään Fuusorin ominaisuuksia hyvinkin nopeasti. Räätälöintiä voidaan tehdä ja raportointitarpeita tarkentaa pitkin käyttöä, mutta odottelemaan ei tarvitse jäädä, etteivätkö yleisimmät talousraportoinnin mahdollisuudet olisi ulottuvillasi hyvinkin nopeasti. 

Kysy lisää EMUlta Fuusorin käyttöönotosta, jos olet kiinnostunut päivittämään talousraportointisi tähän päivään. Kerro myös rohkeasti, jos taloushallinnon prosessinne kaipaavat kehittämistä – laitamme asiantuntemuksemme likoon liiketoimintasi menestykseksi ja luomme toimivan taloushallinnon arje

Fuusorin käyttöönotto

Lue lisää blogeja

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
tilitoimisto helsinki, vantaa, espoo, turku
Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää
yrityksen talouden seuranta
Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää
Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi
kirjanpito pelialalla
Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi
tietoa tuloslaskelma ja tase
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi