Tule juristiksi tilitoimistoon – Tässä syy!

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

Tilitoimistossa työskentely ei ehkä ole se perinteisin urapolku juristeille. Yksinkertaistetusti luokiteltuna voitanee sanoa, että  monet juristit työskentelevät inhouse-tehtävissä, finanssilaitoksissa, julkisella sektorilla tai asianajotoimistoissa. Silti tilitoimisto on huippu-uramahdollisuus lakiasiantuntijoille ja me kerromme miksi. 
juristiksi tilitoimistoon

Tilitoimistoilla on laaja käsitys yritysten toiminnasta jo pelkästään lain velvoitteiden kautta. Taloushallinnon kenttä on kokenut valtavan muutoksen viime vuosien aikana. Perinteiset kirjanpitäjän ja palkanlaskijan roolit ovat kehittyneet numeroiden pyörittelystä kohti konsultoivampaa asemaa. Näin ollen lakipalvelut ovat luonteva osa tilitoimiston palvelutarjontaa.

EMU on tilitoimisto, jossa lakipalveluilla on merkittävä rooli. Olemme tarjonneet juridista konsultointia ja -palveluita lähes yrityksen perustamisesta (2007) asti ja meillä on ollut oma lakitiimi vuodesta 2015.

Kuinka lakipalvelut sujahtavat tilitoimistomaailmaan?

Tilitoimisto tarjoaa erinomaisen alustan oman ammattitaidon kehittämiselle. Työskennellessäsi tilitoimistossa pääset käsittelemään erittäin monipuolisesti erilaisia oikeuden aloja ja voit erikoistua omien mielenkiinnonkohteidesi mukaisesti. EMUlla työ-, sopimus- ja yhtiöoikeuteen liittyvät toimeksiannot ovat arkea.

Asiakkaiden kanssa tehtävä yhteistyö on tiivistä. Toisin kuin monilla muilla aloilla, asiakassuhteemme ovat pitkiä talous- ja henkilöstöhallinnon yhteistyön ansiosta. Näin ollen lakitiimimme yhteys asiakkaisiin on lämmin, lähes kuin inhouse-tekemistä. Asiakaskuntamme vaihtelee yritysten koon, toimialan, henkilöstömäärän ja sijainnin suhteen, mikä tarjoaa monipuolisia näkökulmia ja haasteita.”, kommentoi EMUlla juristina toimiva Anniina Alinen.

Autamme asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Lakipuolen yhteistyö voi alkaa vaikkapa yritysjärjestelyiden läpiviennillä, jatkuen työoikeudellisiin tehtäviin ja myöhemmin taas riitatilanteiden hallintaan. Välillä työ on isojen ja pitkäkestoisten projektien läpivientiä, välillä taas muutaman tunnin vievää selvitystyötä. Kuljemme vierellä tarpeen mukaan koko yrityksen elinkaaren matkan”, jatkaa Anniina.

Tapio Meltti toimii EMUlla juristina ja lakitiimin vetäjänä: “EMUssa on kunnianhimoiset kasvutavoitteet. Yrityksemme oma kehitysmyönteisyys antaa työntekijöille mahdollisuuden pitkään uraan. Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tehtäviin, saada paljon vastuuta ja kehittää osaamistasi osaavan tiimin tuella. Jos olet kiinnostunut työskentelemään laaja-alaisesti eri oikeudenalojen ja projektien parissa, EMU voi olla oikea paikka sinulle. EMU on kuin asianajotoimisto, mutta monipuolisemmalla toimenkuvalla ja rennommalla ilmapiirillä.

Pääset kehittämään osaamistasi monipuolisten toimeksiantojen kautta

juristi ura

EMUssa lakitiimimme on pieni, mutta sitäkin tehokkaampi. Tiimi koostuu neljästä lakialan ammattilaisesta. Työ vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä, projektinjohtamisen taitoja ja itsenäistä työotetta. Samalla yhteistyö tiimin välillä sekä koko EMUn tuki ovat vahvasti läsnä. EMUssa meillä on laaja kirjo eri alojen asiantuntijoita, kuten talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon, juridiikan, myynnin, markkinoinnin, teknologian, vastuullisuuden ja johtamisen ammattilaisia. Pääsemme jakamaan omaa osaamistamme talon sisällä, mikä hyödyttää niin EMUlaisia kuin asiakkaita.

Autamme toisiamme matalalla kynnyksellä. Juristit jakavat osaamistaan toisilleen ja talon sisäisesti laajemminkin. Puolestaan talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaiset opastavat meitä juristeja. EMUssa olenkin oppinut paljon taloushallintoon liittyviä asioita. Oma osaamiseni on laajentunut ja syventynyt tämän kokemuksen myötä. EMU mahdollistaa osaamisen ja vastuiden jakamisen sekä jatkuvan oppimisen toisiltamme. EMUlla juristin tehtävät sisältävät myös sisäisiä kehitystöitä ja olen kokenut senkin rikkautena”, kuvaa Anniina.

Tapio on samaa mieltä Anniinan kanssa: “Autamme toisiamme ja kenen tahansa työntekijän tukea voi pyytää milloin tahansa. Joka päivä oppii ja kehittyy. EMUssa et jää yksin haasteiden kanssa. Me arvostamme aitoutta ja monipuolisuutta – täällä voit olla oma itsesi. EMU tarjoaa joustavan ja monipuolisen työympäristön”.

EMUn lakitiimi on pieni, mutta pippurinen

Lue lisää blogeja

Nuoren työntekijän palkkaaminen – muista huomioida nämä asiat
nuoren tyontekijan palkkaaminen
Nuoren työntekijän palkkaaminen – muista huomioida nämä asiat
Mitä muutosneuvotteluissa tapahtuu? Miten ne etenevät käytännössä?
mita muutosneuvotteluissa tapahtuu
Mitä muutosneuvotteluissa tapahtuu? Miten ne etenevät käytännössä?
Palkkahallinnon tärkeät luvut 2024
Palkkahallinnon tärkeät luvut 2024
Pikkujoulukulut ja joululahjat verotuksessa
tyontekijoiden muistaminen verotus
Pikkujoulukulut ja joululahjat verotuksessa