IFRS-tilinpäätös ja -raportointi

IFRS-tilinpäätös on kansainvälisen tilinpäätösstandardin mukaisesti laadittu. Tarve tilinpäätösten globaaliin harmonisointiin ja vertailukelpoisuuden lisäämiseen on noussut yritystoiminnan ja sijoittamisen kansainvälistymisen myötä.  EMU tuottaa sinulle laadukkaat IFRS-standardin mukaiset talousraportit.

Pyydä tarjous
CFO-palvelut 12

IFRS ja suomalainen laskenta eroavat toisistaan

IFRS-tilinpäätös ja -raportit on rakennettu sijoittajien näkökulmasta. Juuri sijoittajat peräänkuulluttivatkin IFRS-normiston maailmanlaajuista hyväksymistä kansainvälisissä listautumistilanteissa. Suomalainen laskenta perustuu taas velkojien näkökulmaan.

IFRS on suomalaiseen verrattuna yksityiskohtaisempi ja se sisältää enemmän pakollisesti raportoitavaa tietoa. IFRS-tilinpäätöksen ja -raporttien laatiminen vaatii erittäin korkeatasoista taloushallinnon osaamista – ja sitähän EMUlta löytyy!

Group 1389
Group 1389
Kenelle IFRS-tilinpäätös on pakollista ja kenelle vapaaehtoista?
 • Suomen Laki määrää IFRS-tilinpäätökset julkisesti noteeratuille yhtiöille, joiden osakkeet tai velkakirjat ovat julkisen kaupankäynnin kohteita

  Suomen Laki määrää IFRS-tilinpäätökset julkisesti noteeratuille yhtiöille, joiden osakkeet tai velkakirjat ovat julkisen kaupankäynnin kohteita.

 • Muille IFRS-tilinpääös on vapaaehtoista. Ajankohtaista se on usein esimerkiksi listauduttaessa pörssiin, kansainvälistyttäessä, rahoitusta hankkiessa kansainvälisiltä sijoittajilta, ulkomaisen emoyhtiön edellytyksestä

  Muille IFRS-tilinpäätös on vapaaehtoista. IFRS on ajankohtaista usein esimerkiksi listauduttaessa pörssiin, kansainvälistyttäessä, rahoitusta hankkiessa kansainvälisiltä sijoittajilta tai ulkomaisen emoyhtiön edellytyksestä.

CFO-palvelut 15

IFRS-tilinpäätös vaatii resursseja

Autamme sinua kaikissa IFRS:ää koskevissa asioissa. IFRS-säännösten täyttämiseen kannattaa lähteä varautumaan hyvissä ajoin. Yhdessä EMUn CFO- ja lakipalvelut varmistavat sen, että niin tilinpäätökset, talousraportit, sopimukset kuin toimintatavat tukevat kansainvälistymis- ja listautumisajatuksia.

 

 • Suomalainen tilinpäätös ei vakuuta kansainvälisiä sijoittajia

  Suomalainen tilinpäätös ei vakuuta kansainvälisiä sijoittajia. IFRS vie talousraportit tarkemmalle tarkastelutasolle ja tekee niistä vertailukelpoisia yli maa rajojen.

 • Perehdymme liiketoimintaasi ja sen kautta teemme sinulle nostoja, millaisia asioita IFRS-tilinpäätökseen ja -raportointiin siirtymisen yhteydessä kannattaa huomioida, jotta liiketoimintasi on yhtä aikaisesti standardin mukainen, mutta houkutteleva.

  Perehdymme liiketoimintaasi ja sen kautta teemme sinulle nostoja, millaisia asioita IFRS-tilinpäätökseen ja -raportointiin siirtymisen yhteydessä kannattaa huomioida, jotta liiketoimintasi on yhtä aikaisesti standardin mukainen, mutta houkutteleva.

Screenshot 2023-03-28 at 15.07.19
Juttele asiantuntijalle

Fredrik Widenäs

+358 40 738 7209
fredrik.widenas@emu.fi

IFRS-tilinpäätöstä ja IFRS-raportointia koskevissa kysymyksissä voit kääntyä puoleeni.

Pyydä tarjous

IFRS-osaajat löydät EMUlta. Me autamme ja opastamme sinua. 

Pyydä tarjous

Olisko taloushallintoon liittyvistä blogeistamme sinulle apua?

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
tilitoimisto helsinki, vantaa, espoo, turku
Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Mistä löytää hyvä kirjanpito ja kirjanpitäjä? Tässä blogissa kerromme sinulle. …

Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää
yrityksen talouden seuranta
Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää

Miten talousraportointi on paras tehdä? Talousraportointi on yrityksen talouden seurantaa, siis vakuutus liiketoiminnall…

Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi
kirjanpito pelialalla
Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi

Pelialan kirjanpito, millaisia piirteitä siihen kuuluu? Millaista osaamista tulisi vaatia kirjanpitäjältä ja tilitoimist…

Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi
tietoa tuloslaskelma ja tase
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi

Tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta. Näin tulkitset tuloslaskelmaa ja tasetta oikein. Jaamme tietomme sinulle. Lue lisää…