Konsernikirjanpito

Yrityskohtaisista tarpeista toteutettava palvelu konserneille, jotka haluavat muodostaa toiminnastaan kokonaiskuvan. Konsernipalveluihimme kuuluvat mm. konsernikirjanpito, konserniraportointi ja konsernitilinpäätös.

Pyydä tarjous
Kirjanpitopalvelut 5

Kokonaiskuva konsernin tilanteesta

Konsernikirjanpito halutaan yleensä teettää kokonaiskuvan muodostamiseksi konsernista, vaikka erilliset kirjanpidot ja tilinpäätökset konsernin alaisista yhtiöistä muodostetaankin. Konsernikirjanpidon avulla pidät myös yhtiöiden tulot ja menot toisistaan erillään ja selkeytät näin rahavirtojen kulkua.

Määrittelemme konsernirakenteen perusteella parhaan tavan toimia ja tarjoamme palvelut konsernin tarpeisiin. Muodostamme ja ylläpidämme sinulle konsernitilit konsernin sisäisten myyntien ja ostojen sekä saamisten ja velkojen selvittämiseksi ja täsmäyttämiseksi. Konsernikirjanpito muodostuu konseriyhtiöiden tapahtumien yhdistelystä ja pääomien arvostamisesta.

Konsernikirjanpito voidaan tehdä käyttämissämme järjestelmissä (Procountor, Netvisor ja Fuusor), jolloin pääset hyödyntämään moderneja toimintatapoja ilman kalliita järjestelmäinvestointeja.

kirjanpitopalvelut 6

Konserniraportointia tarpeesi mukaan

Konserniraportointia tehdään yleensä kuukausittaisena tai kvartaalittain tuotettuna palveluna. Konserniraportointi toteutetaan aina yrityskohtaisista tarpeista.

Raportointia tehdään yleisimmin konsernin hallitusta varten tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi pankkia varten, jos lainojen kovenanttiehdot määrittelevät tarpeen.

Konserniraportointipalvelumme sisältää yhtiöiden erillisraportit sekä koko konsernin kattavan raportoinnin.

EMUWAY konserneille
  • check icon

    Huolehdimme sinulle asianmukaisesti konsernikirjanpidon ja raportoinnin sekä tahtosi mukaan myös konsernitilinpäätöksen.

  • check icon

    Konserneista vastaavaan asiantuntijaryhmään meillä kuuluu kuusi asiantuntijaa – olet hyvissä käsissä!

Konsernitilinpäätös

Konsernitilinpäätös on emoyhtiön ja tytäryhtiön tilinpäätösten yhdistelmänä laadittava koko konsernin tuloksen ja taloudellisen aseman osoittava tilinpäätös. Virallinen konsernitilinpäätöksemme sisältää tuloslaskelman, taseen, liitetiedot ja yhdistelylaskelmat. 

Virallisen konsernitilinpäätöksen tekeminen perustuu lakiin ja on pakollinen tietyn kokoisille konserneille. Osa konserneista voi tehdä konsernitilinpäätöksen muilla perusteilla, kuten pankin vaatimuksesta. Onpa tilanteenne mikä tahansa, niin autamme yritystänne konserniasioissa ja teemme virallisen konsernitilinpäätöksen. Kysy meiltä myös konsernin välitilinpäätöksestä.

Screenshot 2023-03-28 at 15.07.19
Juttele asiantuntijalle
Fredrik Widenäs

+358 40 738 7209
fredrik.widenas@emu.fi

Kysy minulta lisää konsernin taloushallinnosta ja kuinka se olisi paras järjestää.

Pyydä tarjous

Onko sinulla tarve konsernin kokonaiskuvan tarkasteluun vai haluatko vain täyttää konsernia koskevat laki- ja sopimusvelvoitteet? Autamme kaikissa tilanteissa!

Pyydä tarjous

Olisiko taloushallintoon liittyvistä artikkeleistamme sinulle apua?

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
tilitoimisto helsinki, vantaa, espoo, turku
Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Mistä löytää hyvä kirjanpito ja kirjanpitäjä? Tässä blogissa kerromme sinulle. …

Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää
yrityksen talouden seuranta
Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää

Miten talousraportointi on paras tehdä? Talousraportointi on yrityksen talouden seurantaa, siis vakuutus liiketoiminnall…

Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi
kirjanpito pelialalla
Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi

Pelialan kirjanpito, millaisia piirteitä siihen kuuluu? Millaista osaamista tulisi vaatia kirjanpitäjältä ja tilitoimist…

Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi
tietoa tuloslaskelma ja tase
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi

Tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta. Näin tulkitset tuloslaskelmaa ja tasetta oikein. Jaamme tietomme sinulle. Lue lisää…