Konsernikirjanpito

Yrityskohtaisista tarpeista toteutettava palvelu konserneille, jotka haluavat muodostaa toiminnastaan kokonaiskuvan. Konsernipalveluihimme kuuluvat mm. konsernikirjanpito, konserniraportointi ja konsernitilinpäätös.

Pyydä tarjous
Kirjanpitopalvelut 5

Kokonaiskuva konsernin tilanteesta

Konsernikirjanpito halutaan yleensä teettää kokonaiskuvan muodostamiseksi konsernista, vaikka erilliset kirjanpidot ja tilinpäätökset konsernin alaisista yhtiöistä muodostetaankin. Konsernikirjanpidon avulla pidät myös yhtiöiden tulot ja menot toisistaan erillään ja selkeytät näin rahavirtojen kulkua.

Määrittelemme konsernirakenteen perusteella parhaan tavan toimia ja tarjoamme palvelut konsernin tarpeisiin. Muodostamme ja ylläpidämme sinulle konsernitilit konsernin sisäisten myyntien ja ostojen sekä saamisten ja velkojen selvittämiseksi ja täsmäyttämiseksi. Konsernikirjanpito muodostuu konseriyhtiöiden tapahtumien yhdistelystä ja pääomien arvostamisesta.

Konsernikirjanpito voidaan tehdä käyttämissämme järjestelmissä (Procountor, Netvisor ja Fuusor), jolloin pääset hyödyntämään moderneja toimintatapoja ilman kalliita järjestelmäinvestointeja.

kirjanpitopalvelut 6

Konserniraportointia tarpeesi mukaan

Konserniraportointia tehdään yleensä kuukausittaisena tai kvartaalittain tuotettuna palveluna. Konserniraportointi toteutetaan aina yrityskohtaisista tarpeista.

Raportointia tehdään yleisimmin konsernin hallitusta varten tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi pankkia varten, jos lainojen kovenanttiehdot määrittelevät tarpeen.

Konserniraportointipalvelumme sisältää yhtiöiden erillisraportit sekä koko konsernin kattavan raportoinnin.

EMUWAY konserneille
  • check icon

    Huolehdimme sinulle asianmukaisesti konsernikirjanpidon ja raportoinnin sekä tahtosi mukaan myös konsernitilinpäätöksen.

  • check icon

    Konserneista vastaavaan asiantuntijaryhmään meillä kuuluu kuusi asiantuntijaa – olet hyvissä käsissä!

Konsernitilinpäätös

Konsernitilinpäätös on emoyhtiön ja tytäryhtiön tilinpäätösten yhdistelmänä laadittava koko konsernin tuloksen ja taloudellisen aseman osoittava tilinpäätös. Virallinen konsernitilinpäätöksemme sisältää tuloslaskelman, taseen, liitetiedot ja yhdistelylaskelmat. 

Virallisen konsernitilinpäätöksen tekeminen perustuu lakiin ja on pakollinen tietyn kokoisille konserneille. Osa konserneista voi tehdä konsernitilinpäätöksen muilla perusteilla, kuten pankin vaatimuksesta. Onpa tilanteenne mikä tahansa, niin autamme yritystänne konserniasioissa ja teemme virallisen konsernitilinpäätöksen. Kysy meiltä myös konsernin välitilinpäätöksestä.

Screenshot 2023-03-28 at 15.07.19
Juttele asiantuntijalle
Fredrik Widenäs

+358 40 738 7209
fredrik.widenas@emu.fi

Kysy minulta lisää konsernin taloushallinnosta ja kuinka se olisi paras järjestää.

Pyydä tarjous

Onko sinulla tarve konsernin kokonaiskuvan tarkasteluun vai haluatko vain täyttää konsernia koskevat laki- ja sopimusvelvoitteet? Autamme kaikissa tilanteissa!

Pyydä tarjous

Olisiko taloushallintoon liittyvistä artikkeleistamme sinulle apua?

Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi
tietoa tuloslaskelma ja tase
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi

Tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta. Näin tulkitset tuloslaskelmaa ja tasetta oikein. Jaamme tietomme sinulle. Lue lisää…

EMU osaa ohjelmistot ja on Netvisor Premium+ Partner -tilitoimisto
Netvisor tilitoimisto
EMU osaa ohjelmistot ja on Netvisor Premium+ Partner -tilitoimisto

EMU on Netvisor-tilitoimisto. Ohjelma-osaamisesta kertoo, että EMU on Premium+ Partner, korkeimmassa kumppaniluokassa. N…

Yrityksen perustaminen ulkomaille: Mitä pitää tehdä?
Yrityksen perustaminen ulkomaille: Mitä pitää tehdä?

Mitä ottaa huomioon: Yrityksen perustaminen ulkomaille tavoitteena? Lue lisää artikkelista ja yrityksen perustaminen ulk…

Urheiluseuran kirjanpito: Näin järjestät sen oikein
Urheiluseuran kirjanpito: Näin järjestät sen oikein

Miten hoitaa URHEILUSEURAN KIRJANPITO? Millaisia osa-alueita kuuluu urheiluseuran kirjanpitoo ja laajemmin hyvään hallin…