Hiilineutraali EMU vuonna 2025

EMU Growth Partners
Kirjoittanut
EMU Growth Partners

Vastuullisuus on EMUlla perusarvo, jonka päälle kaikki muu rakentuu. Koska vastuullisuus syntyy teoista eikä puheista, olemme asettaneet tavoitteeksi olla täysin hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Vastuullisuudesta puhuttaessa mainitaan usein ESG, joka tulee sanoista Environmental, Social ja Governance. Olemme EMUlla kautta aikain tehneet töitä sosiaalisen ja ihmisiin liittyvän ulottuvuuden kanssa (=Social). Sen lisäksi hallinnon ja talouden vastuullisuudessa olemme läheisesti tekemisissä liiketoimintamme luonteen vuoksi (=Governance). Hiilineutraaliuslupaus on luonteva jatkumo tekemiseemme ja täydentää ESG-kokonaisuutta.

Osana vastuullisuustyötä aloitimme myös vastuullisuusraportoinnin. Vastuu- ja talousraportointi linkittyvät yleensä toisiinsa, joten vastuullisuusnäkökulman mukaan ottaminen on luontevaa EMUn toimintaa ajatellen. “Haluamme tarjota vastuullisuusraportointia palveluna myös asiakkaillemme, jotka haluavat ottaa vastuullisuusnäkökulman osaksi strategiaansa”, kertoo EMUn toimitusjohtaja Samuli Saviala ja jatkaa “vastuullinen liiketoiminta ei ole enää vaihtoehto, vaan edellytys. Meillä EMUlla se tarkoittaa käytännössä pieniä konkreettisia tekoja arjessa, toimistoilla ja liiketoiminnassamme. Isommassa kuvassa haluamme palvella vastuullisia, maailmaa muuttavia asiakasyrityksiä.”

Miksi yhä pienemmät yritykset teettävät vastuullisuusraportteja? Jo nyt lainsäädäntö ja markkinat aiheuttavat painetta PK-yritysten vastuullisuusraportointiin. Myös monet rahoittajat vaativat vastuullisuusstandardin mukaista toimintaa. Tämänhetkisten keskusteluiden ja tiedon mukaan EU tulee vaatimaan vastuullisuusraportointia PK-yrityksiltä vuonna 2026. Yritysten on muututtava lainsäädännön mukana, mutta niillä on lisäksi mahdollisuus olla itse osa muutosta suuntaa näyttämällä – ja tekemällä samanaikaisesti parempaa liiketoimintaa.

Vastuullisuusraportti on oiva työkalu nykytilan kartoittamiseksi ja omien tekojensa näkyväksi tekemiseen – oli kyse sitten brändin tai henkilöstömielikuvan rakentamiseen liittyvät asiat, mahdollisuus vakuuttaa asiakaskunta tai tahto päästä vihreämpien rahoituslähteiden äärelle. Vastuullisuusraportista on moneksi toimialasta ja tarpeesta riippuen.

“Vastuullisuus osana brändiä, liitettynä aitoon arvomaailmaan ja käytännön tekoihin, tuo valtavaa kilpailuetua nyt ja tulevaisuudessa”, kiteyttää Samuli.

Vastuullisuusraportointi ei ole enää vain isojen yritysten ilo ja onni

EMUn oman vastuullisuusraportin koostaminen on ollut jo itsessään hieno seikkailu. Se on tarjonnut läpinäkyvyyttä omaan toimintaamme ja saanut meidät emulaiset keskustelemaan näiden tärkeiden teemojen äärellä laajemminkin. ​​Kimmoke järjestelmällisempään vastuullisuustyöhön sai aikoinaan kipinän emulaisilta itseltään, ja nyt muutamia vuosia toiminnassa ollut vastuullisuustiimimme on tehnyt erinomaista työtä koko EMUn vastuullisuuden eteen. Olemme huomanneet, että upeita asioita syntyy, kun aidosti innokkaat ihmiset saavat äänensä kuuluviin.

“Samalla kun me EMUlla rakennamme omaa vastuullisuuttamme, näemme valtavan mahdollisuuden inspiroida toiminnallamme myös muita yrityksiä. Haluamme olla antamassa alkusysäyksen myös muiden yritysten vastuullisuusmatkalle”, hehkuttaa Samuli.

EMUn ensimmäinen vastuullisuuraportti julki

Lue lisää blogeja

Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
tilitoimisto helsinki, vantaa, espoo, turku
Onko tilitoimiston paikkakunnalla väliä? Ei, tässä miksi!
Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää
yrityksen talouden seuranta
Talousraportointi Fuusorilla – Näin teet yrityksen talouden seurannasta selkeää
Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi
kirjanpito pelialalla
Pelialan kirjanpito: Odota näitä asioita kirjanpitäjältäsi
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi
tietoa tuloslaskelma ja tase
Mitäs hittoa? Tärkeää tietoa tuloslaskelmasta ja taseesta liikkeenjohdon tueksi