Yritysvastuu ja kestävä liiketoiminta

Vastuullinen yritys menestyy kilpailussa parhaista työntekijöistä ja asiakkaista. Autamme sinut vaivattomasti liikkeelle vastuullisuustyössä. Kartoitamme nykytilanteesi sekä tarjoamme tukea ja työkaluja vastuullisuuden kehittämiseksi, viestimiseksi ja johtamiseksi.

Yritysvastuu luo kilpailukykyä

PK-yritysten vastuullisuudesta on tullut tärkeä tekijä niin työnhakijoille, kuluttajille, suuryritysasiakkaille kuin itse yrittäjillekin. Tiesitkö, että...

  • 63 % työnhakijoista pitää työnantajan vastuullisuutta tärkeänä kriteerinä1
  • 69 % suomalaisista kaipaa tietoa vastuullisuudesta hankintojensa tueksi2
  • 80 % suuryrityksistä aikoo tiukentaa alihankkijoidensa vastuullisuusvaatimuksia3
  • 93 % PK-yrityksistä uskoo vastuullisuuden merkityksen kasvavan tulevaisuudessa4

Vastuullisuus on laaja kokonaisuus, johon perehtyminen voi vaatia paljon aikaa ja opiskelua. PK-yrityksen johtaminen on hektistä, kun ajasta ja resursseista on jatkuvasti pulaa muutenkin. Valtaosa vastuullisuuspalveluista ja -työkaluista on suunniteltu suuryritysten tarpeisiin tai ne ovat liian pinnallisia ollakseen hyödyllisiä.

Siksi päätimme kehittää palvelun, joka on räätälöity PK-yritysten vastuullisuuden kehittämisen tarpeisiin.

Lähteet: 1) Oikotien Vastuullinen työnantaja -tutkimus 2021, 2) Orkla Sustainable Life Barometer 2022, 3) OP:n Suuryritystutkimus 2023 ja 4) EK:n PK-vastuullisuusbarometri 11/2021.

Vaikuttava vastuullisuustyö 
on käytännön tekoja ja niistä viestimistä

Yrityksen vastuullisuustyö alkaa aina liiketoiminnan vaikutusten tunnistamisesta ja arvioimisesta. Lähtötilanteen ymmärtäminen auttaa aloittamaan kehitystyön sieltä, missä on eniten saavutettavaa.

Haittojen minimointi ja hyötyjen maksimointi edellyttää suunnitelmallisuutta ja sitoutumista käytännön tekoihin. Vastuullisuuden johtaminen varmistaa työn vaikuttavuuden: se pitää yllä yhteyden strategiaan, seuraa edistymistä ja huolehtii tarvittavista resursseista.

Avoin viestintä nykytilanteesta, teoista ja tavoitteista sitouttaa sidosryhmiä. Vuoropuhelu on myös mahdollisuus kerätä arvokasta näkemystä asiakkaiden ja työntekijöiden odotuksista.

Lisää eväitä vastuullisuustyön käynnistämiseen tästä kirjoituksestamme.

Vastuullisuustyö käytännössä

Palvelumme

Autamme PK-yrityksiä kartoittamaan, suunnittelemaan ja kehittämään yritysvastuutaan.
Ota yhteyttä niin kerromme tarpeisiisi sopivista palveluvaihtoehdoista lisää!

Yritysvastuun suunnittelu

Yritysvastuun kehittäminen ja viestintä suunnitelmallisesti lisäävät kilpailukykyä.

  • Suunnitelma yritysvastuun kehittämiseksi
  • Yritysvastuun mittareiden, tavoitteiden ja toimenpiteiden asettaminen
  • Vastuullisuusviestinnän periaatteet ja ohjeisto viherpesun välttämiseksi
  • Tapaamiset asiantuntijan kanssa

Otimme vastuullisuuden johtoryhmän agendalle ja kaipasimme työkalua työn käynnistämiseen. Palvelu oli todella miellyttävä ja nopea tapa saada kokonaiskuva laajasta ja monimuotoista aiheesta. Saimme hyvät raamit miltä vastuullisuus näyttää yhtiömme näkökulmasta ja suunnan, kuinka lähteä rakentamaan Citruksen vihreämpi tulevaisuus. Tämä oli ihan huippu juttu!

henrietta
Henrietta Heikkilä

CEO, Citrus

Palvelusta saimme helposti tilannekuvan, jonka avulla voimme jatkaa vastuullisuutemme kehittämistä ja vastata asiakkaidemme kysymyksiin. Samalla opin itse paljon ja sain selkeän kokonaiskuvan vastuullisuuden osa-alueista.

anni
Anni Anttonen

COO, Maria 01

Kartoitus auttoi meitä eteenpäin vastuullisuusstrategian suunnittelussa selkeyttämällä nykyisen toimintamme vastuullisuuden vahvuudet ja kehityskohteet. Erityisesti valmennustapaamiset lisäsivät ymmärrystä ja varmuutta siihen, että kuvaamme vastuullisuustekojamme läpinäkyvästi ja huolellisesti.

sanni
Sanni Välilä

Controller, Gapps

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

anna

Anna Helaniemi

Anna on ratkonut yritysten uudistumishaasteita konsulttina useilla toimialoilla ja vauhdittaa nyt yritysten vastuullisuustyötä tutkimukseen perustuvilla menetelmillä. Anna on ekonomi sekä suorittanut ympäristö- ja yhteiskuntatieteen opinnot Turun ja Helsingin yliopistoissa.

anna.helaniemi@emu.fi

petri

Petri Vilen

Petrillä on lähes kahden vuosikymmenen kokemus PK-yritysten liiketoiminnan kehittämisestä yrittäjänä, johtoryhmässä, hallituksessa ja konsulttina. Petri on ekonomi sekä suorittanut vastuullisuusjohtamisen opinnot Cambridgen yliopistossa.

petri.vilen@emu.fi

Asiantuntijoidemme kirjoituksia vastuullisuudesta

Miten PK-yritys voi arvioida ja kehittää vastuullisuuttaan?
Miten PK-yritys voi arvioida ja kehittää vastuullisuuttaan?

Miten lähteä liikkeelle liiketoiminnan vastuullisuuden kehittämisessä? Mistä PK-yrityksen kannattaa aloittaa? Lue lisää …

Mitä PK-yrityksen pitää tietää kestävyys­raportointi­direktiivistä (CSRD)?
Mitä PK-yrityksen pitää tietää kestävyys­raportointi­direktiivistä (CSRD)?

Miten kestävyysraportointidirektiivi vaikuttaa PK-yritysten toimintaan? Kestävyysraportointidirektiivi 2024, mitä tästä …

Webinaari: Miten lähteä liikkeelle yritysvastuun kanssa?
Webinaari: Miten lähteä liikkeelle yritysvastuun kanssa?

Miten yritysvastuun kehittäminen kannattaa aloittaa? PK-yrityksen vastuullisuus ja eri ESG-teemat, mitä tästä pitää tiet…

Hiilineutraali EMU vuonna 2025
Hiilineutraali Tilitoimisto EMU vuonna 2025
Hiilineutraali EMU vuonna 2025

Koska vastuullisuus syntyy teoista eikä puheista, olemme asettaneet tavoitteeksi olla täysin hiilineutraali vuoteen 2025…