Vastuullisuuspalvelut

Ota yrityksesi vastuullisuus ja kestävä kehitys haltuun. Autamme kartoittamaan yrityksesi vastuullisuuden nykytilanteen ja laatimaan suunnitelman kestävän kehityksen edistämiselle alle kuukaudessa.

Pyydä tarjous
vastuullisuuspalvelut

Vastuullisuusvaatimukset kasvavat, mutta samalla niihin vastaaminen on työlästä

PK-yritysten vastuullisuudesta on tullut tärkeä tekijä niin työnhakijoille, kuluttajille, suuryritysasiakkaille kuin itse yrittäjillekin. Tiesitkö, että...

  • 63 % työnhakijoista pitää työnantajan vastuullisuutta tärkeänä kriteerinä1
  • 69 % suomalaisista kaipaa tietoa hankintojensa vastuullisuudesta päätösten tueksi2
  • 80 % suuryrityksistä kertoo aikovansa tiukentaa alihankkijoidensa vastuullisuusvaatimuksia3
  • 93 % PK-yrityksistä uskoo vastuullisuuden merkityksen kasvavan tulevaisuudessa4

Vastuullisuus on laaja kokonaisuus, johon perehtyminen voi vaatia paljon aikaa ja opiskelua. PK-yrityksen johtaminen on hektistä, kun ajasta ja resursseista on jatkuvasti pulaa muutenkin. Valtaosa vastuullisuuspalveluista ja -työkaluista on suunniteltu suuryritysten tarpeisiin tai ne ovat liian pinnallisia ollakseen hyödyllisiä.

Siksi päätimme kehittää palvelun, joka on räätälöity PK-yritysten vastuullisuuden kehittämisen tarpeisiin.

Lähteet: 1) Oikotien Vastuullinen työnantaja -tutkimus 2021, 2) Orkla Sustainable Life Barometer 2022, 3) OP:n Suuryritystutkimus 2023 ja 4) EK:n PK-vastuullisuusbarometri 11/2021.

Käynnistä vastuullisuustyö vaivattomasti

1. Nykytilan kartoitus

Tunnistamme, mistä ympäristöön, ihmisiin ja hallintoon liittyvistä vaikutuksista liiketoimintasi vastuullisuuden kokonaisuus muodostuu. Kartoitus kuvaa vastuullisuuden nykytilaa: miltä osin toimintanne on kestävällä tasolla, ja mihin on syytä kiinnittää lisää huomiota.

EMU tilitoimisto

2. Suunnitelman luominen

Muodostamme kanssasi suunnitelman, jonka avulla kehität liiketoimintaasi kestävämmäksi. Asetamme kanssasi tavoitteet tunnistettujen kehityskohtien korjaamiseksi ja toimenpiteet työn edistämiseksi käytännössä.

tilitoimisto EMU

3. Valmennus ja tuki

Ratkaisemme yhteistyön aikana heräävät kysymykset sekä varmistamme vastuullisuustyön sujuvan etenemisen säännöllisissä tapaamisissa ja chatin avulla. Lisäksi tarjoamme käyttöösi oppaan ja työkaluja, jotka auttavat vastuullisuustyön toteuttamisessa.

tilitoimisto Helsinki

4. Vastuullisuusraportti

Yhteistyömme lopputuloksena syntyy päivitettävä vastuullisuusraportti, joka kuvaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen toteutumista yrityksessäsi. Voit käyttää raporttia apuna vastuullisuuden viestinnässä sidosryhmille, kuten asiakkaille, työntekijöille ja kumppaneille.

EMUJI Green
henrietta
Henrietta Heikkilä
CEO, Citrus
Otimme vastuullisuuden johtoryhmän agendalle ja kaipasimme työkalua työn käynnistämiseen. Palvelu oli todella miellyttävä ja nopea tapa saada kokonaiskuva laajasta ja monimuotoista aiheesta. Saimme hyvät raamit miltä vastuullisuus näyttää yhtiömme näkökulmasta ja suunnan, kuinka lähteä rakentamaan Citruksen vihreämpi tulevaisuus. Tämä oli ihan huippu juttu!
anni
Anni Anttonen
COO, Maria 01
Palvelusta saimme helposti tilannekuvan, jonka avulla voimme jatkaa vastuullisuutemme kehittämistä ja vastata asiakkaidemme kysymyksiin. Samalla opin itse paljon ja sain selkeän kokonaiskuvan vastuullisuuden osa-alueista.
sanni
Sanni Välilä
Controller, Gapps
Kartoitus auttoi meitä eteenpäin vastuullisuusstrategian suunnittelussa selkeyttämällä nykyisen toimintamme vastuullisuuden vahvuudet ja kehityskohteet. Erityisesti valmennustapaamiset lisäsivät ymmärrystä ja varmuutta siihen, että kuvaamme vastuullisuustekojamme läpinäkyvästi ja huolellisesti. Vastuullisuus ei ole erillinen projekti, vaan se on pysyvästi läsnä kaikessa Gappsin toiminnassa.

Kansainväliset standardit vastuullisuustyön perustana

Yritysvastuuta tarkastellaan yleisen jaottelun mukaan kolmesta osa-alueesta: ympäristö-, sosiaalisesta ja hallinnollisesta vastuusta, joista käytetään lyhennettä ESG.

Tarkastelu perustuu usein vakiintuneisiin vastuullisuusraportoinnin standardeihin. Kansainvälisesti yleisin on GRI, joka on lähtökohtana myös EU-alueella vuodesta 2024 voimaan astuvassa ESRS-standardissa. Näiden lisäksi vastuullisuutta voidaan seurata lukuisten muiden viitekehysten ja mallien mukaisesti.

Olemme sopeuttaneet kansainvälisiä standardeja suomalaisen PK-yrityksen tarpeita ja resursseja ajatellen. Kartoitusmallimme tarkastelee liiketoiminnan aiheuttamien haittojen minimointia sekä positiivisia vaikutuksia. Kuvaamme lisäksi selkeästi, kuinka voit päästä kaikissa teemoissa vähimmäistasolle ja kehittää toimintaasi.

esg-tilannekuva

Ota yhteyttä lomakkeella tai varaa tapaaminen kalenterista

 

 

Valmentajamme ovat tukenasi vastuullisuusmatkalla

Koulutamme, kartoitamme ja autamme kehitystoimenpiteiden suunnittelussa sekä työkalujen soveltamisessa. Tapaat meitä säännöllisesti ja saat meihin yhteyden aina tarvittaessa.

Taustamme on monipuolisessa liiketoiminnan kehittämisessä, joten ymmärrämme vastuullisuuden kehittämistoimenpiteet liiketoiminnan näkökulmasta.

anna
Kysy asiantuntijalta

Anna Helaniemi
KTM

anna.helaniemi@emu.fi

Anna on ratkonut yritysten uudistumishaasteita konsulttina useilla toimialoilla ja vauhdittaa nyt yritysten vastuullisuustyötä tutkimukseen perustuvilla menetelmillä. Anna on suorittanut myös ympäristö- ja yhteiskuntatieteen opinnot Turun ja Helsingin yliopistoissa.

petri
Kysy asiantuntijalta

Petri Vilen
KTM

petri.vilen@emu.fi

Petrillä on lähes kahden vuosikymmenen kokemus PK-yritysten liiketoiminnan kehittämisestä yrittäjänä, johtoryhmässä, hallituksessa ja konsulttina. Petri on suorittanut myös vastuullisuusjohtamisen opinnot Cambridgen yliopistossa.

Webinaari: Miten lähteä liikkeelle yrityksen vastuullisuuden kanssa?

Järjestimme 7.6.2023 webinaarin teemalla "Miten lähteä liikkeelle yrityksen vastuullisuuden kanssa". Webinaarissa käsitellään seuraavia teemoja.

  • Miten hahmottaa vastuullisuuden laaja kokonaisuus?
  • Mitkä ympäristöön, ihmisiin ja liiketoimintaan liittyvät teemat vaikuttavat liiketoiminnan kestävyyteen?
  • Kuinka vastuullisesti toimit tällä hetkellä? Missä on kehitettävää?
  • Millä konkreettisilla teoilla edistät yrityksesi vastuullisuusmatkaa?

Puhujina EMU:n toimitusjohtaja Samuli Saviala sekä vastuullisuusvalmentajat ja kartoitustyökalun kehittäjät Anna Helaniemi ja Petri Vilén.